Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 1 februari 2020.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen Jeu de Bommel 1 uit Zaltbommel. Na een spannende strijd werd het een gelijkspel van 4-4. De volgende wedstrijd is uit tegen Va-Tous 2 uit Breda.

Team Dongen 2 was vrij deze week. Volgende wedstijd spelen ze thuis tegen l’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Les Cailloux 3 uit Zeist. Bij de 1e doubletten ronde bleek dat het niet gemakkelijk spelen was op deze ondergrond. Bij Willy Boersen met Corrie Koreman ging het in het begin nog punt voor punt gelijk op maar daarna ging het bij de tegenstander beter en wonnen die de partij met 13-4. Ook bij Wim Koreman met Annelies van Schendel ging het goed tot de twee laatste mènes, daar pakte de tegenpartij de overwinning met 13-8.

Bij Wim Boersen en Ruud van Dijk ging het voortvarend tot 8-2 daarna kwam de tegenpartij dichterbij. Maar de overwinning ging naar Wim en Ruud met 13-11. Bij de tripletten partij met Wim en Corrie Koreman en Willy Boersen wilde het niet lukken 13-2 verlies, bij de andere partij gaven Wim Boersen met Ruud en Annelies goed partij maar ging de winst naar Le Cailloux met 13-9. Ze hadden nog kans op een gelijkspel dus daar gingen ze voor in de laatste ronde doubletten. Bij Wim Boersen en Ruud van Dijk ging het redelijk goed maar de tegenstander was beter en won met 13-8. Annelies en Wim Koreman speelden een goede partij en stonden ook telkens voor maar de spanning werd teveel en in de laatste mène gingen de punten naar de tegenstander met 13-11. Ook bij de partij met Willy en Corrie ging het prima en kwamen ze voor te staan met 12-8 maar jammer genoeg ging de partij toch nog verloren met 13-12. De wedstrijd ging eindigde dus met 7-1, onze volgende NPC wedstrijd is op 29 februari in Ammerzoden.

Team Dongen 1 https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-30012019-2020/

Team Dongen 2+3 https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-40032019-2020/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties