DVVC JO11-2 houdt het hoofd koel

Foto:

Zaterdagmorgen 01 februari stuiteren de kids van JO11.2 vol energie en vertrouwen het veld op. Vandaag staat een jeugd-derby met buurman Olympia (JO11-3) op het programma en ze zijn er klaar voor om de volle buit te pakken.

Reeds vanaf de aftrap gaan ze als een speer. Tik-tak-tik-tak en dan gaat de spits in een lange solo rush op de Olympia goal af, schiet, en binnen een paar minuten tekent de scheidsrechter 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Nieuwe aftrap en een zelfde beeld. Olympianen ontwijkend, kerend, wendend en draaiend en maar 1 doel. Het Olympia doel bereiken met de bal en het ronde leer in de touwen schieten. En dat lukt alweer. 2-0. Olympia vecht zich terug en verrast een paar DVVC-ers, inclusief de doelman en de aansluitingstreffer is daar. 2-1. De Groen-Witten proberen terug grip op het spel te krijgen maar werken te gehaast en slordig en leiden daardoor op een cruciaal moment balverlies. Het mondt uit in een 2e goal voor de gasten. 2-2.

De DVVC spelers hergroeperen zich en gaan, voor de Olympianen het in de gaten hebben, met de bal aan de haal, te proberen weer afstand te creeëren. De 3-2 is een feit. De gasten zinnen op wraak en knallen de gelijkmaker binnen. 3-3 Het is een zeer gelijk opgaande strijd, die soms de paniekvoetbal in het ene kamp en soms in het andere kamp laat zien, maar zeker ook het beste van de spelers uit ze haalt en beide teams gaan er vol voor. Wanneer DVVC de bal weer in het netje van de tegenpartij legt en deze na aftrap weer verbeten in de tegenaanval gaat, vrezen de reserves van de thuisploeg al: “Als wij 2 maken, maken zij 2, als wij 3 maken, maken zij 3, als wij 4 maken, maken zij 4, we moeten op voorsprong blijven!”

Nu gaat de profetie van de gelijkmakers even niet op, wel de wens. DVVC blijft op voorsprong door nog een goal. 5-3. Hoogste tijd, vind Olympia om nogmaals te scoren en het gat weer kleiner te maken. 5-4.  Gaat die gelijkmaker er dan toch nog komen en worden de punten verdeeld? Het is uitermate spannend. De klok tikt en de thuisfans hopen op winst. De gasten op nog een goal. De Groen-Witten ruiken de geur van Victorie en spelen alsof ze juist begonnen zijn aan de wedstrijd en zijn zeker nog niet moegestreden. Rukken op en halen uit. BAM! 6-4.

Tijd voor een nieuwe aftrap is er nog wel, maar veel tijd niet meer over. Een tik hier en een tik daar, een spurt en een sprint en een fluitsignaal. Einde wedstrijd. Geweldig begin van het voorjaarsseizoen, GEFELICITEERD jongens en meisje (vandaag 1 aanwezig) en op naar de volgende wedstrijd. Volgende week uit tegen NEO’25.

Reacties