Driepunters voor dames en heren De Vennen

Foto:

Uitduels voor dames 1 bij De Rijn in Wageningen en voor heren 1 bij De Treffers in Rosmalen leverden voor beide teams verrassende of verrassend makkelijke driepunters op. De heren hebben hierdoor de rode lantaarn weer over kunnen dragen.

De dames namen in Wageningen via Fleur Wolf een snelle voorsprong maar de thuisploeg nam al even snel het initiatief over en kwam binnen 2 minuten op een 3-1 voorsprong. De Vennen veroverde met beweeglijk spel echter de nodige overtalsituaties en wist die deze avond goed te benutten. Treffers van Laura Evers (2x), Iris Akkermans, Demi Waijers en Maud Schalken leidden De Vennen naar een 4-6 voorsprong halverwege de 2e periode maar enkele slordigheden boden De Rijn de gelegenheid de ‘ruststand’ toch weer op 6-6 gelijk te trekken.

Daarmee had de thuisploeg schijnbaar wel haar beste kruit verschoten want de tweede wedstrijdhelft was duidelijk voor De Vennen dat zowel aanvallend als verdedigend als een echt team optrad en goed het oog had op vrij liggende speelsters en mogelijke gevaren in de eigen defensie. Laura Evers, Demi Waijers, Janneke Steenks en Maud Schalken schoten De Vennen naar een 7-10 voorsprong en in de slotperiode werd de voorsprong alleen nog maar verder uitgebreid. Doelpunten van Iris Akkermans, Demi Waijers en in de slotseconde Janneke Steenks brachten de teller voor De Vennen op 13 terwijl de thuisploeg op 8 bleef steken. De dames verstevigden met deze overwinning hun positie in de top-5.

De heren gingen enigszins gehandicapt het duel met De Treffers in Rosmalen in. Het eerder vorige week door de coach in een regionaal dagblad benadrukte “we geven niet zomaar op” brachten de heren dit duel in de praktijk. Verrassend was zeker de start, al na 18 seconden lag de bal uit een benutte strafworp in het Rosmalense netje, een beeld dat zich dit duel nog drie keer zou herhalen. De eerste periode was sowieso een goede voor de Dongense ploeg , met een aantal goede individuele acties aanvallend en verdedigend werd de periode met een 1-4 voorsprong afgesloten.

In de tweede en derde periode kwam de thuisploeg, ruim boven De Vennen op de ranglijst, terug in het duel en vooral in de derde periode leek het weer te gaan zoals al zo vaak deze competitie: De Vennen kan lange tijd gelijke tred houden maar komt dan toch weer tekort. De 9-7 achterstand na 3 periodes was dit keer echter niet fataal want nadat het in de slotperiode ruim 2 minuten duurde voor er gescoord werd schudde De Vennen een fantastisch slot uit de polocaps. Vanaf 3.26, dus halfweg de periode, scoorde De Vennen 5 keer op een rij terwijl de thuisploeg als los zand uit elkaar viel en verzandde in mislukte individuele acties. De Dongense treffers kwamen dit duel op naam van Lars van Oosterbosch (6x, waarvan 4 strafworpen), Geert Huijben (2x), Mart Graauwmans, Bas Verhagen, Koen Haast, Tom Wolf en Tim Schalken. De 10-13 zege zorgt ervoor dat De Vennen weer aansluiting krijgt met de andere staartploegen waarvan het nu Zwemvereniging Utrecht achter zich houdt.

De dames van die Utrechtse club zijn a.s. zaterdag in Utrecht de tegenstander van De Vennen dames 1 terwijl de heren het in een thuisduel vanaf 17.00u op mogen nemen tegen koploper PCG/De Linge, dat afgelopen zaterdag nummer 2 JAWS op grotere achterstand zette en dus belust zal zijn op de volle drie punten.

Reacties