Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met mei de 30ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden.

Het toernooi wordt gespeeld onder de naam van sponsor autobedrijf Scheerders. Inmiddels zijn de uitnodigingen verstuurd aan de biljartsporters waarvan de emailadressen bekend zijn. Met als gevolg dat de eerste aanmeldingen binnen zijn. Tot nu toe loopt het echter nog geen storm. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs bedraagt € 150,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/

Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
P.C. Kamp te sterk voor SunControls
In sportcafé ’t Vaartje werd de derby gespeeld tussen team SunControls Tilburg en team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. Na de eerste sessie stond het 04 in het voordeel van team Kamp. Piet Kamp was te sterk voor Bert van den Hooff. Kopman Ad Smolders rekende af met gelegenheidskopman Nhiep Tran.Ad kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.500 precies. Anton Smulders moest in de tweede sessie het hoofd buigen voor Leo Loonen. Leo zette het voortreffelijke gemiddelde van 0.520 neer en was daarmee de beste biljartsporter van de avond. De eer voor team SunControls werd gered door Anja Verbogt. Zij troefde Johan Ligtenberg af. Johan kwam slechts twee luttele caramboles te kort. Op vrijdagavond 7 februari speelt team Kamp in sportcafé ’t Vaartje tegen team de Eekhoorn. Het heeft de winst nodig om de weg naar boven voort te zetten. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: Verlies ’t Vaartje 1
In Waalwijk verloor team ’t Vaartje 1 met 30-26 van team BSV. Alles bij elkaar was er sprake van nipt verlies.Piet Vissers kwam slechts twee caramboles te kort, Bart de Wijs maar drie en kopman Ad Faro zelfs maar één. Ad zette met 0.518 ook het beste moyenne neer. Hij maakte net als Bart een mooie serie van vier caramboles.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: ’t Vaartje 3 blijft aan kop
Door een nipte 24-25 overwinning tegen team D’n Berg in Geertruidenberg, handhaaft team ’t Vaartje 3 zich aan de kop van het klassement. Arthur Snoeren speelde geweldig en was al na 24 beurten bij de finish. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.958 voor zich noteren. Hij maakte ook een mooie serie van vier. Dat deed ook kopman Ton Kemmeren. Aan de meet kwam Ton echter slechts twee caramboles te kort. Embert Broekhoven kwam niet echt in zijn spel en verloor kansloos. Team ’t Vaartje 2 verloor in Made van team ’t Steegje. Het werd 25-23. In de eerste partij loodste Patrick Schrijver zijn partij bekwaam naar de winst. Patrick had een moeizame start, maar loodste deze in een sterk tweede gedeelte bekwaam naar de winst. In de tweede partij kwam Jos Hamers er totaal niet aan te pas. Zijn opponent was ook al na 34 beurten bij de finish. Winst was er wel voor Frans Kemmeren. Hij had maar 42 beurten nodig om over de meet te gaan. Hij liet het voor hem prima gemiddelde van 0.595 voor zich noteren. Patrick maakte nog een mooie serie van vijf en Frans had een reeks van vier caramboles. Op vrijdagavond 7 februari speelt team ’t Vaartje2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team Ut Sandoel uit Raamsdonksveer. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

B2: Team Royal Hedge blijft stevig aan kop
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team Royal Hedge tuincentrum en boomkwekerij Dongen met 29-24. De enige verliespartij kwam op naam van Ton Hamers. Toch kwam Ton slechts één carambole te kort. Hij kreeg bovendien maar 47 beurten. Winst was er wel voor Anton Smulders en Mark Pijnenburg. Mark speelde een prima partij en kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.586. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Anton Smulders excelleerde. In zijn partij spurtte hij in maar 36 beurten naar de eindstreep. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.638 voor zich noteren. Doordat de naaste concurrent 30 punten haalde, kwamen zij maar één punt dichterbij. De voorsprong bedraagt nog altijd 26 punten. Er zijn echter nog acht wedstrijden te spelen.

Winst AK Deur en Interieur
Team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel won in Waalwijk met 23-25 van team BSV 5. Piet Kamp was de enige die verloor. Hij kreeg ook slechts 42 beurten. met an team D’n Berg. Bert van den Hooff kreeg maar 39 beurten. Toch kwam hij maar twee caramboles te kort. Hij liet het mooie gemiddelde van 0.435 voor zich nteren. Ook Anton Smulders kwam slechts twee luttele caramboles te kort. Hij kreeg maar 32 beurten. Erwin Ligtenberg hield de verdediging goed gesloten en wist op deze manier zijn rivaal nipt af te troeven. Hij won terwijl zijn tegenspeler nog slechts één carambole behoefde te halen. Edwin Ligtenberg had zijn tegenstander prima in de tang. Hij behield de ruime voorsprong tot aan de finish. Hiermee handhaaft team AK zich in de middenmoot. Op maandag 10 februari speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen team Werkendam. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties