VV Dongen wint van gefrustreerd Hercules

Foto:

Mazzel, geluk, boffen of was het gewoon afgedwongen? VV Dongen had afgelopen zondag nergens over te klagen. De fortuinlijke 1-0 winst op de gefrustreerde Utrechters van Hercules betekende dat VV Dongen op de ranglijst opschuift naar plaats 3 en is daarmee The Best of The Rest.

OSS 20 heeft een voorsprong van 16 punten op VV Dongen en nummer 2 OFC staat 5 punten voor op de Kanaries. Hercules blijft onderin bungelen en liep t.o.v. VV Dongen een achterstand van 10 punten op. De koele cijfers spreken de waarheid. Voor Hercules was de nederlaag tegen VV Dongen eentje die ze diep in de ziel trof. Bijna driekwart wedstrijd waren ze de bovenliggende partij op Sportpark de Biezen, maar uitblinker en keeper Wessel Sprangers hield samen met de minst gepasseerde verdediging van de 3e Divisie het doel schoon. De getuigen konden het niet geloven want Hercules verprutste de ene na de andere 100 % kans. VV Dongen daarentegen liet niets zien van het sprankelende spel dat voor de winterstop op de mat werd gelegd.

Veel lange ballen, weinig overleg en een middenveld dat niet aan voetballen toekwam waren de enige drie ingrediënten die VV Dongen in huis had. Pas nadat Redouan Kasrioui rond de 70e minuut zijn opwachting maakte in het elftal van Erbas veranderde er iets in het spel van de thuisclub. De aanval werd makkelijker gevonden en ook spits Mart van Bree ging meer rendement uit zijn acties halen.

De gehele periode daarvoor mocht VV Dongen in de handen knijpen dat het niet tegen een achterstand aankeek. Een bal van de lijn, een open kans richting de Procureurweg, een onmogelijke redding van Sprangers, het ging maar door! Hercules bepaalde maar faalde!  Krachten verspillende loopacties, snelle combinaties , niets mocht baten en VV Dongen profiteerde optimaal. Aanvoerder Jan Gerrits jr. kon in de 82e minuut ongehinderd inkoppen na een hoekschop van Thom Avontuur. Hercules was flink van slag en trainer Jochem Twisker wisselde aanvallend. De thuisploeg rook bloed en zette aan. Plotseling vonden de geelhemden elkaar wel en een paar kansjes werden vakkundig om zeep geholpen.

Dat bood Hercules de kans om de stand alsnog wat draaglijker te maken, maar de laagvlieger liet de verzameling onbenutte Kansen gestaag groeien met als dieptepunt een enorme kans in de allerlaatste seconde. Een vrije trap vanaf rechts werd scherp aangesneden en belandde bij de tweede paal. De inzet van Nathan Bijl zeilde langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn waardoor VV Dongen 3 bonuspunten mocht bijschrijven aan het nu al indrukwekkende aantal behaalde punten. Verdiend of niet; de Kanaries staan gewoon op de 3e plaats. Volgende week is VV Dongen vrij en speelt zaterdag 1 februari een oefenwedstrijd tegen Feyenoord JO 19-1, het team van oud-international Dirk Kuyt. Aanvang op Valkenoord is 14.30 uur.

Reacties