Dongense Darts Competitie

Foto: CC0 Creative Commons

Speelronde 17 Dongense Darts Competitie.

Voor de Ere Divisie tevens ook de laatste speelronde. Hierna zijn de teams bekend die play-offs gaan spelen en ook de indeling van deze play-off wedstrijden. Malle Bull ontving The Dartons. Bij een 2-2 tussenstand schakelt The Dartons tandje bij en pakt bijna alle resterende punten. 10-3 de winst voor The Dartons. Voor Malle Bull scoorde Pim van Boxel een 180 en finishte 120. Mark Goos van The Dartons finishte 121. Triple Trouble beet nog 1 keer van zich af tegen Op Dreef 12. De vorige keer werd het duidelijk afgedroogd, maar nu was het meer een wedstrijd. Op Dreef pakte wel de winst met 8-5. Het Karrewiel 13 ontving Up to the Bar 1. Het Karrewiel begon prima, maar in de koppels ging het helemaal fout. Up tot he Bar pakte alle koppels en won zo met 10-3 de wedstrijd. Hans de Jong van K13 finishte 132. De 180 teller staat op 80 stuks. Van de 6 teams zijn er maar 3 die alle wedstrijden hebben gespeeld. Malle Bull moest zelf nog 2 wedstrijden in halen. Die krijgen daar geen punten voor, maar het is wel voldoende om toch in de play-offs te komen. Komende vrijdag 31 Januari starten de eerste play-off wedstrijden voor het kampioenschap. The Dartons speelt thuis tegen Malle Bull. Op Dreef 12 ontvangt Up to the Bar 1. Daarna spelen de winnaars tegen elkaar voor het kampioenschap. De verliezers gaan uitmaken wie de derde plaats kan claimen. Die beide wedstrijden worden in De Valk gespeeld op 7 Februari.

Op Dreef 3 grijpt de macht in de Eerste Divisie. Op Dreef 3 stond uiteraard samen met Vrolijke Bull aan de leiding, maar mogen nu als lijstaanvoerder opgaan voor het kampioenschap. De Tobbers kwamen op bezoek. Vorige week al een verlies en dan naar De Dreef. Het begin was voor De Tobbers, maar bij een 4-4 gingen alle koppels tac/tic naar Op Dreef. 9-4 de winst voor Op Dreef 3. Voor De Tobbers finishte Edwin Proosten 109. En dus heeft Vrolijke Bull minder dan 9 punten verzameld tegen 4P. Van 2-2 gaat het naar 4-4 en 6-6. De beslissende teamronde wordt wel door Vrolijke Bull gewonnen dat met 7-6 de wedstrijd pakt. Voor Vrolijke Bull finishte Paul Wijnands 116 en Mike van de Beemd 116. New Bundy’s speelde tegen Falcon. New Bundy’s kwam 6-3 voor, maar het was net niet voldoende voor de winst. Falcon pakte deze met 7-6. Gijle Peile komt er steeds beter in te zitten en voor Nie te Pijle kan het maar voorbij zijn. Gijle Peile begon dan ook sterk en Nie te Pijle kreeg dat niet meer recht gezet. 8-5 de winst voor Gijle Peile. Niels Schellekens van Nie te Pijle finishte 105. No Score verloor de eerste wedstrijd van Het Karrewiel 2, maar liet dat nu niet gebeuren. Een duidelijke 10-3 winst voor No Score. Op Dreef 3 heeft 2 punten voorsprong op Vrolijke Bull met nog 1 ronde te gaan. De Tobbers staan derde. De 180 teller blijft staan op 19.

TROTS en De Nifkes van ’t Vaartje maken uit wie er kampioen gaat worden in de Tweede Divisie. TROTS was deze week vrij en zag De Nifkes snel dichterbij komen. Uit bij DVDVD waren alle 13 punten voor De Nifkes van ’t Vaartje. HBHB won ook. Uit bij No Mercy was er een 9-4 winst. Het Karrewiel 1 speelde tegen Het Vaartje 1. Belangrijke wedstrijd dus. Het Vaartje bleef aan de goede kant van de score en won uiteindelijk met 8-5 de wedstrijd. Pijlloos ontving Darth Vader en beide staan beetje in het midden van deze divisie. Maar Pijlloos kan nog voor plek 3 gaan. Pijlloos won de eerste ontmoeting en nu ook de 2-e. 8-5 de winst. TROTS heeft 7 punten voorsprong op De Nifkes van ’t Vaartje 2. HBHB is nu nog de nummer 3. De 180 teller blijft op 6.

Reacties