De MiLaTroopers in Breda én in Apeldoorn

Foto:

Bij Sprint wordt een nationale cross gelopen, veel sterke deelname!

Allereerst Nieke Westerveen vanaf de startlijn. Goed weg! Komt lekker fel door en komt als 14e binnen. Lucas Rutjes maakt het spannend, super enthousiast en loopt een lekkere race, waarbij hij tiende wordt. Forse eindsprint, die hij dan net moet verliezen. Maar heel tevreden!

Klaar staan Marit Griep, Bieke Schipperen en Anne de Jong bij de B meiden. Wordt een spannende race, want Tess van Randtwijk is er ook. Marit heeft maar één doel vandaag, en ze gaat er meteen vandoor. Anne is ook goed weg, maar gaat dat geweld niet aan en zoekt haar eigen race. Daarvoor loopt Tess het gat langzaam dicht met Bieke in haar kielzog. Samen met Fee leiden deze vier de dans, totdat Tess het welletjes vindt en flink aanzet. Marit kan een stuk mee. Later neemt Tess afstand en Marit moet nog sprinten voor Zilver. Voor Bieke de vierde plaats. Anne gaat alweer beter dan vorige week en ze komt als 10e over de streep.  Dan Brik van Disseldorp die buiten zijn comfort zone 7 km voor zijn kiezen krijgt. Het is training, dat weet hij. En een goede want er wordt behoorlijk hard gelopen. En hij is heel tevreden met zijn 15e plaats.

Intussen in Apeldoorn waar Danica Willemen en Roos de Jong de 800 meter lopen voor het NK indoor. Per serie mogen er 8 starten, dus dubbele bezetting per baan. Danica snapt dat helemaal, want ze schiet snel weg om daar als tweede uit de drukke startbocht te komen. Roos komt als vijfde uit de bocht in baan drie. Dat zijn extra meters en ook bocht twee gaat buitenom. Achter Danica loopt ze op de vierde plaats. Er valt een klein gaatje en twee meiden nemen een voorsprong. Dan lijkt het tempo wat in te zakken en nog eens twee meiden komen over hen heen. Roos haakt aan, maar bij Danica gaat het mis. Ronde vier laat ze eigenlijk gaan. Roos gaat hard, om van plaats vijf helemaal in een lange sprint naar de eerste plaats te lopen. Ze laat letterlijk de rest stil staan. Supermooie laatste 250 meter! En een supervette PR van 2.28.10! En uiteindelijk 7e van Nederland. Een prima prestatie!

Reacties