Zoutloos duel eindigt in nederlaag voor VV Dongen

Foto:

Na zes duels zonder een nederlaag moest VV Dongen afgelopen zondag de eer laten aan het Limburgse EVV. In een matig duel werd de beslissing geforceerd door een penalty.

Spits Polman van EVV werd de matchwinnaar, waardoor de Limburgers de aansluiting met de middenmoot herstelde. VV Dongen blijft op de 5e plaats staan maar voelt de hete adem van de andere ploegen in de nek. Aanstaande zondag speelt VV Dongen thuis op Sportpark de Biezen tegen Hercules uit Utrecht. Aanvang is 14.00 uur

De vierde nederlaag van dit seizoen was vooral te wijten aan flinke personele problemen. De selectie van Osman Erbas is ernstig uitgedund door langdurige blessures van o.a. Robert Roosen en Tom Wijkmans. Naast deze twee basisspelers kampt linksback Kazanci met een virus die hij heeft opgelopen tijdens een vakantie in Turkije. Tel daarbij op dat een aantal jongens door het seizoen heen afscheid hebben genomen van de selectie en de optelsom is compleet. Het is improviseren en puzzelen voor de hoofdtrainer.

Toch wil Erbas zich niet verschuilen achter de personele problematiek, maar de ingezette route die leidde tot een succesvolle periode loopt op dit moment een beetje dood. Leider Frank van Heteren verwoord het als volgt: “Iedereen krijgt te maken met blessures en schorsingen alleen bij ons komt alles in één keer en dat is verschrikkelijk zonde, want de mogelijkheden zijn zeer beperkt. We kunnen alleen maar hopen dat we de schade kunnen beperken,”

In de beginfase van het duel tegen EVV moest Kazanci met ademhalingsproblemen na 14 minuten het veld verlaten waardoor de verdediging van VV Dongen op zijn kop moest worden gezet. Luuk Hultermans ging naar links en Gijs Timmermans verscheen in het centrum van de verdediging. Terwijl VV Dongen zelf probeerde het initiatief te nemen en daarbij een aantal kleine kansen wist te creëren was het vooral opvallend dat EVV niet bij machte was om het VV Dongen echt moeilijk te maken. Zodoende ontstond er een ‘niets te beleven’ wedstrijd.

In de 35e minuut verslikte Mohammed Mansaray zich in tijdens verdedigende actie. In een direct duel met Jordi Beelen kreeg hij de kans om de bal weg te schieten maar koos ervoor om hem uit te kappen. Beelen trapte daar niet in en won het duel. Mansaray vergaloppeerde zich in de achtervolging en raakte Beelen op zijn voeten. Voor de EVV-er een uitgelezen kans om naar de grond te gaan. Echter de plek waarop Mansaray zijn overtreding maakte was totaal onnodig want Beelen bevond zich op dat moment op de achterlijn en zou niets kunnen uitrichten. Scheidsrechter Engelsheim kon niets anders doen dan nar de stip te wijzen en Rick Polman verzilverde het Dongense cadeautje met veel plezier.(1-0 in de 35e minuut). De domper sloeg bij VV Dongen in als een bom en tijdens het vervolg van de eerste helft moest het overleven, want de Limburgers roken bloed.

De gehele tweede helft probeerde VV Dongen iets te forceren maar door het ontbreken van de werkelijke scherpte bleven de aanvallen hangen in goedde bedoelingen. Erbas speelde zijn laatste troefkaarten uit met twee aanvallende wissels. Robin de Man kwam voor Dilaver Solak en Redouan Kasrioui verving de onopvallende Shenty Saez. Het resulteerde in twee levensgrote kansen maar waar VV Dongen voor de winterstop het geloof in eigen kunnen kon omzetten in doelpunten bleef het ditmaal met lege handen staan.  Aanstaande zondag 26 januari speelt VV Dongen tegen Hercules die afgelopen zondag met 3-0 won van het geplaagde FC Lienden. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.00 uur.

Reacties