MILA Troopers lopen de Spiridon Cross

Foto:

Vandaag blijven de MilaTroopers van Atledo dichtbij door in Rijen de Spiridoncross te lopen. Nieke Westerveen was de eerste die de startlijn opzocht bij de D-meiden. In het achterhoofd weet ze dat ze nog een cross-estafette mag lopen. Ze gaat dus rustig van start en tijdens de race versnelt ze om er bij te blijven, en haar eindsprint is super! Het levert haar een mooie zesde plaats op.

Lucas Rutjes bij de D-jongens heeft stevige concurrentie van twee jongens van Sprint. Het is flink zwoegen, maar de derde plaats op het podium is voor Lucas, hij neemt de bronzen medaille mee naar huis.  Daarna staan Roos de Jong en Danica Willemen aan de start. Ze blijven mooi samen lopen, tot de voorlaatste heuvel, waar Roos aanzet en Danica een gaatje moet laten vallen. Op 300 meter voor de finish schakelt Roos haar turbo in en begint aan een inhaalrace tot aan de finish, daarbij een aantal C-jongens inhalend. Roos loopt naar de eerste plaats. Maar ook Danica zet een tandje bij op 250 meter voor de finish. En de jongens zien weer een blauwe Mila Trooper voorbij knallen. Danica verovert de zilveren medaille. Sterke race van de meiden!

Bij de AB-junioren zien we Brik van Dusseldorp en Anne de Jong aan de start. Na de zware wedstrijd van vorige week loopt Anne nu weer een stuk gemakkelijker. In haar eigen, snelle tempo weet ze de in een veld met veel categorie├źn de winst naar zich toe te trekken. Voor haar, met een ronde meer te lopen, zien we Brik, die elke week sterker wordt. Hij heeft een snelle start en loopt snel weer soepel over het parcours. Hij eindigt op de derde plaats.

Reacties