Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen speelt mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 18 januari 2020.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen LÁmmerzo 1 uit Ammerzoden. Het ging crescendo en ze stuurde de tegenstander dan ook met een nederlaag van 7-1 terug naar huis.
De volgende wedstrijd is op 1 februari thuis tegen Jeu de Bommel 1 uit Zaltbommel.

Team Dongen 2 moest uit tegen CdP Les Cailloux 3 in Zeist.

Deze wedstrijd was voor het team slecht verlopen omdat niemand echt lekker overweg kon met de speelbanen die sterk afweken met onze eigen boules banen. Dat we er toch nog 2 punten uit konden slepen was echt te danken door stevig spel van het koppel van Rooden-Timmermans.

Hier het spelverloop van ronde 1 doubletten:
Cor Timmermans en John van Rooden moesten ook eerst op gang komen maar door goed spel en vechtlust wonnen ze deze partij met 13–10. Kees en Jopie Jacobs kregen wel kansen om de wedstijd naar zich toe te trekken , maar Jopie kreeg geen greep op de baan en het schieten van Kees schieten bleef ook onder mijn normale niveau. Ze verloren de partij met 6-13. Karel Seebregts en Andre de wijs kwamen helemaal niet in hun spel en verloren kansloos met 3-13.

Ronde 2 tripletten: Cor, John en Andre kwamen ook al snel op een flinke achterstand. Heel even begon het spel te lopen maar het was te laat om de grote achterstand nog in te lopen en verloren met 4-13. Kees, Jopie en Andre bleven in deze wedstrijd dik onder hun normale spel door slecht plaatsen. Beide plaatsers lukte het maar niet om een goede bal te weg te leggen (lezen v/d baan). Daardoor was er voor de schutter ook alleen maar de mogelijkheid om te verdedigen, wat vervolgens ook niet allemaal goed ging. Ze verloren kansloos met 0-13.

Ronde 3 doubletten: Cor en John speelde een goede partij ook al omdat zij beter met de baan konden omgaan dan de andere teamleden. Ze gingen stevig van start maar het werd hun wel steeds moeilijker gemaakt. Het was wel knokken tot het laatste punt maar ze wonnen wel met 13-12. Koppel Kees en Jopie kwamen ook nu niet in hun spel en kwamen maar niet van de 0 af. Door stevig spel van hun tegenstanders gingen ze koppie onder met 0-13. Koppel Karel en Andre gingen nu wel goed van start maar konden het niet tot laatst toe vasthouden. Ze kregen best kansen om de wedstijd naar zich toe te trekken maar jammer genoeg verloren ze nog met 8-13.

Eindstand was hiermee 2-6 en moesten helaas zonder punten naar huis.

Volgende wedstijd spelen ze uit tegen l’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Team Dongen 3 speelde thuis tegen Boules de Boeuff 2 uit Oss.

Ze gingen proberen om een goed resultaat te halen in de

Eerste ronde doubletten: Wim Boersen en Ruud van Dijk begonnen niet goed en verloren hun partij met 13-0. Bij de andere partijen lukt het beter. Punt voor punt behaalden Wim Koreman met Annelies van Schendel en Willy Boersen met Corrie Koreman een overwinning met 13-3. Dus de tussenstand was hiermee 2-1 voor Dongen3.

Bij de tripletten duurde de partijen anderhalf uur maar de overwinning was voor Dongen. Wim, Willy Boersen met Corrie Koreman liepen eerst achter maar kwamen daarna beter in hun spel en wonnen met 13-10. Bij Wim Koreman, Annelies van Schendel en Ruud van Dijk ging het net andersom. Ze kwamen eerst flink voor te staan, lieten de tegenstander dichterbij komen maar punt voor punt pakten ze toch de overwinning met 13-9.

Dus een gelijkspel hadden ze al maar ze gingen voor de overwinning. In de laatste doublet ronde wisten Wim Koreman met Annelies, dit door goed spel, het vlugst te klaren met 13-6. Bij Wim Boersen en Ruud van Dijk duurde het wat langer maar ook hier ging de overwinning naar Dongen met 13-9. Bij Willy Boersen en Corrie Koreman liep het in het begin niet zo goed maar ze herpakten zich goed en wonnen ook hun partij met 13–8. Zo wonnen ze de wedstrijd met 7-1. Ze over op 1 februari in Zeist kijken bij CdP Les Cailloux 3 of ze dan ook een goed resultaat kunnen behalen.

Team Dongen 1 https://nlpetanque.nl/3e-divisie-3001-19-20/

Team Dongen 2+3 https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-19-20/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties