Dongense Darts Competitie

Foto: CC0 Creative Commons

De 16-e speelronde alweer van de Dongense Darts Competitie.

De Nifkes van ’t Vaartje en TROTS blijven hun wedstrijden winnen in de Tweede Divisie. Het zal tussen deze 2 teams gaan wie zich kampioen mag noemen. De Nifkes van ’t Vaartje kreeg Het Karrewiel 1 op bezoek. Na een aarzelend begin namen de Nifkes de regie over en pakte met 8-5 de winst. John Trommelen van Karrewiel 1 finishte 95. TROTS liet niks heel van Het Vaartje 1. 12-1 de score voor TROTS met een 117 finish voor Hans van Rijswijk. HBHB dat vorige week op plaats 2 stond mocht het nu opnemen tegen Pijlloos. Pijlloos begon goed aan de wedstrijd, maar zakte toch wat weg. Al was er wel net de winst met 7-6 voor Pijlloos. Nadia van der Kaaij van Pijlloos finishte 100. Darth Vader speelde thuis in de Salamander tegen DVDVD. Vooral in de koppels bakte DVDVD er niet veel van. 11-2 de ruime winst voor Darth Vader. No Mercy was deze ronde vrij. De 180 teller blijft staan op 6. TROTS bovenaan met nog steeds HBHB op plaats 2. De Nifkes van ’t Vaartje op plaats 3.

Ineens stond Op Dreef 3 bij de bovenste plaatsen in de Eerste Divisie om daar voorlopig ook te blijven. Zeker als top-favoriet De Tobbers in deze fase van de competitie wedstrijden gaan verliezen. Gijle Peile nam een voorsprong die weer werd goed gemaakt in de koppels 501. Maar toch was het weer Gijle Peile dat de wedstrijd overnam en won met 8-5. Op Dreef 3 moest op visite bij Falcon. Na een stroef begin won Op Dreef 3 toch vrij ruim de wedstrijd. 9-4 de winst. 4P weet niet meer wat winnen is. Al 4 verliespartijen op rij en daar komt nummer 5 bij. New Bundy’s was met 9-4 te sterk. Frits van den Boer van 4P had een checkout van 97. Het Karrewiel 2 tegen Nie te Pijle leverde ook al een 9-4 score op. Voor Nie te Pijle in dit geval. Niels Schellekens van Nie te Pijle finishte 104. En ook No Score tegen Vrolijke Bull kende een 9-4 score. Vrolijke Bull kwam nog met 3-2 achter, maar herstelde snel en won nog ruim. De 180 teller blijft staan op 19. Op Dreef 3 en Vrolijke Bull blijven beide aan de leiding. De Tobbers hebben een deukje opgelopen, maar staan nog wel derde.

Na deze ronde is er nog 1 volledige ronde in de Ere Divisie zodat de beste 4 teams gaan strijden in de play-offs voor het kampioenschap. Maar er zullen door een aantal teams nog de nodige inhaalwedstrijden gespeeld moeten worden voor 31 Jan de play-offs kunnen starten. The Dartons speelde tegen Triple Trouble. Ook voor de 3-e keer was The Dartons te sterk voor Triple Trouble. 9-4 de winst. Stefan van Baal van Triple Trouble finishte 108. Op Dreef 12 kwam 5-2 voor tegen Het Karrewiel 13. Kat in bakkie, maar Het Karrewiel wist er nog een winst uit te halen. 7-6 de score voor Het Karrewiel 13. Up to the bar 1 tegen Malle Bull werd uitgesteld. De 180 teller blijft staan op 77. The Dartons op 1 voor Op Dreef 12.

Reacties