Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. speelt op vrijdagavond 24 januari in sportcafé ’t Vaartje tegen team Apperkoi uit Rumpt. Dit team staat maar één puntje boven team Kamp. Bij winst passeert team Kamp dit team. Team Kamp bestaat uit Ad Smolders, Willy v.d. Wiel, Leo Loonen, Jan en Johan Ligtenberg en Piet Kamp. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Team SunControls speelt deze week een uitwedstrijd. Het moet op bezoek bij de koploper. Op donderdag 30 januari speelt team SunControls de derby tegen team Kamp.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: ’t Vaartje 1 verslaat koploper
In Tilburg pakte team ’t Vaartje 1 de winst op koploper Prinsenhoeven. Het werd 24-28. Winst was er voor Ad Faro en Patrick Schrijver. Ad had een sterke start, maar zakte in de tweede heft wat terug. Toch kwam de winst nooit in gevaar. Ook Patrick pakte dankzij gedegen spel de winst. Ad maakte een prachtige serie van vijf. Patrick deed daar met vier niet veel voor onder. Ook Bart de Wijs maakte een mooie serie van vier. Hij kon hiermee echter niet voorkomen dat hij verlies moest incasseren. Hij hield de schade echter beperkt. Aan de meet kwam hij slechts vier caramboles te kort.

4-tallen: C. Van den Nieuwenhuizen wint
In sportcafé ’t Vaartje won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met liefst 37-27 van topteam DKM uit Oosterhout. Theo Laros speelde als herboren. Hij was al na 30 beurten bij de finish en liet het formidabele gemiddelde van 0.633 voor zich noteren. Ook reserve Toon Verbunt gaf uitstekende partij. Hij zag echter in de slotfase zijn opponent de partij voor zijn neus uitmaken. Toon behoefde toen ook nog maar twee caramboles te maken. Hij kwam uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.410. Gelegenheidskopman Frans Kemmeren werd in de beginfase getrakteerd op een enorme achterstand. Frans knokte zich weer helemaal in de partij. Hij maakte elf caramboles in tien beurten. Hij kreeg echter slechts 40 beurten. In de na-beurt miste hij van acquit, zodat hij nog één luttele carambole te kort kwam. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.450. Herintreder Jan Smeekens pakte in zijn eerste wedstrijd meteen de winst. Hij kwam uit op het degelijke moyenne van 0.361. Jan, Theo en Frans maakten allen een prachtige serie van vier. Op 30 januari speelt team Van den Nieuwenhuizen een thuiswedstrijd tegen team Touché uit Hilvarenbeek.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: Verlies ’t Vaartje 2 en ’t Vaartje 3
Team ’t Vaartje 3 verloor in sportcafé ’t Vaartje van team BVT uit Terheiden. Het werd 25-27. Arthur Snoeren kreeg slechts 37 beurten. Hij kwam uit op het acceptabele gemiddelde van 0.486, maar kwam desondanks nog 5 caramboles te kort. Ook Jan Ligtenberg kwam vijf caramboles te kort. Net als Arthur had Jan een matige start en kwam daarna goed terug. Het was echter te laat om de partij nog naar zich toe te slepen. Jan zette het degelijke gemiddelde van 0.511 neer. Ton Kemmeren redde de eer. Hij spurtte in maar34 beurten naar de eindstreep met onder meer eeen geweldige serie van zeven caramboles. Hij zette het fantastische moyenne van 0.852 neer. Omdat ook de koploper kostb are punten liet liggen staat team ’t Vaartje 3 nu weer gedeeld aan de leiding. Team ’t Vaartje 2 verloor in eigen huis van team HGL uit Sprang-Capelle. Bart de Wijs kwam er niet aan te pas. Hij verloor kansloos. Ook Willy v.d. Wiel heeft weleens beter periodes gekend. Ook hij moest het onderspit delven. De enige winstpartij kwam op naam van Leo Loonen. Leo speelde een degelijke partij en wist zijn rivaal nipt af te troeven.

B2: Volle winst Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje won team Royal Hedge met 30-27 van team ’t Oude Tramstation uit Elshout. Ton Hamers speelde een gelijk opgaande partij. Hij wist de partij net naar zich toe te trekken. Anton Smulders excelleerde door de partij in slechts 35 beurten uit te spelen. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.657. Kopman Mark Pijnenburg deed het nog iets beter. Hij kwam uit op 0.675. Ook dit was voldoende voor de winst. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. AK Deur & Interieur Kaatsheuvel verloor nipt in herpt van team DGP. Het werd 27-26. Jan Ligtenberg was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 34 beurten. Erwin Ligtenberg besliste een degelijke partij net in zijn voordeel. Edwin Ligtenberg was al na 42 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.500 precies. Op dinsdagavond 28 januari speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties