Atledo naar de Spiridon Cross

Foto:

Bij de B-pupillen staan Fleur de Jong, Willem de Jong en Jelle Jansen aan de start. Wachten op het startschot duurt lang, en dan is er ook nog een valse start omdat het pistool weigert, maar daarna zijn ze met 33 atleetjes vertrokken.

Het is zwoegen voor Fleur, die uiteindelijk 7e word bij de meisjes en Jelle die eindigt als 10e bij de jongens. Vooral dat laatste heuveltje voor het eind is pittig maar Willem heeft zijn paslengte gevonden en weet zijn grote tegenstander in het regiocircuit Lander Janssens net voor te blijven. Hij mag de bronzen medaille toevoegen aan zijn prijzenkast.

Bij de A-pupillen weet Anouk Rutjes zich naar een 9e plaats van de 31 deelnemers te werken. Knap gedaan. De 3 musketiers bij de jongens Ramon Derks, Siebe van der Lee en Goof Schoormans zijn vooral in een onderlinge strijd verwikkeld. Een groeispurt maakt het voor hen op dit moment lastig om te wennen aan dit lijf. Ramon weet op het laatst nog net Siebe te passeren, ze worden 20e en 22e. Goof is bij de start wat slecht weg en loopt zijn eigen race en eindigt als 36e.

Bij de D-junioren word Nieke Westerveen weer aangemoedigd door haar kleine zus Renske, het geeft haar vast wat extra energie, waardoor ze 6e word. Renee Kramer is een van de vaste crossers. Zij eindigt als 21e. Lucas Rutjes verovert een bronzen medaille bij de d jongens, terwijl Yuri Derks en Jurre Verschure daar hun eigen race lopen en eindigen als 26e en 29e.
Bij de B-junioren verovert ook Colin Bressers , getraind door Hens Koreman,nog eens een bronzen medaille. Zelfs de afstand van 5900 meter, waar hij eigenlijk wel tegenop zag, weet hij met toch nog een eindsprint op het podium te eindigen.

Reacties