Voorbeschouwing EVV Echt – VV Dongen

Foto:

Het is lastig om iets te beoordelen waar je zelf niet bent bij geweest. Terwijl het Spaanse zonnetje over mijn bol scheen voetbalden onze mannen hun eerste duel na de winterstop. Quick Den Haag kreeg een puntje van de mannen van Osman Erbas.

Niet omdat ze daar zo’n zin hadden maar puur om het feit dat de ploeg nog niet compleet was. Teveel blessures resulteerden in een onwennige opstelling met als gevolg dat er een aantal automatismen wegvielen. Al met al was het volgens de kenners dan ook geen schande dat de punten gedeeld werden. Zondag 19 januari is de return in Echt voor de tweede ontmoeting dit seizoen met EVV. Daar wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Door Frank van Heteren

VV Dongen haalde uit de laatste 7 wedstrijden 17 punten waar EVV in diezelfde periode 4 punten verzamelde. Opmerkelijk, als je de start van de Limburgers een beetje hebt gevolgd. EVV begon een maand eerder te trainen dan VV Dongen en was tijdens de start van de competitie een redelijk ingespeeld team. VV Dongen daarentegen was nog zoekende en trainer Erbas moest de poppetjes nog op de juiste plaats krijgen. Eind augustus ontmoetten beide teams elkaar op Sportpark de Biezen. Onder erbarmelijke omstandigheden (het was zo’n 36 graden) werd er gelijkgespeeld. De 1-1 gaf de verhouding geenszins weer want EVV was de bovenliggende partij.

Ik weet dat ik onder de indruk was van hun performance en dat we gezamenlijk onze handen hadden dichtgeknepen met het behaalde resultaat. Later werd ik door een krant gevraagd wie ik zag als kampioenskandidaten. OSS 20 en OFC kwamen direct bij me op maar als outsider noemde ik EVV. Terwijl VV Dongen grossierde in gelijke spelen deed EVV eigenlijk precies hetzelfde. Pas toen Erbas grip kreeg op zijn team en de punten binnenstroomden zakte EVV gestaag op de ranglijst. En dat verbaasde me wel gezien hun optreden op Sportpark de Biezen. EVV heeft nog steeds voetballende vermogens maar kampt op dit moment (net als VV Dongen) met een hoop blessures. Daarin zou een oorzaak te vinden kunnen zijn.

De bank bepaalt de kracht van het team. Osman Erbas benoemde het indirect in het interview met BN de Stem: “De jongens die de geblesseerden vervingen deden het goed maar je merkt wel dat het soms wat onwennig is.” Op dit moment is de status van de geblesseerden niet geheel duidelijk en verdere speculaties voegen hierin niets toe. Zo zullen ze er bij EVV ook over denken. De mannen moeten gewoon tegen elkaar voetballen en waar VV Dongen op een relatief mooie 5e plaats in de luwte kan acteren is het voor EVV tijd om de weg naar boven terug te vinden. Zij staan op de 10e plaats met 7 punten achterstand op VV Dongen. EVV staat met Quick Den Haag en ADO 20 op 18 punten en daaronder volgen een aantal teams op één of twee punten. Ongekend spannend!!

Echt ligt echt ver weg, maar we kunnen uw support erg goed gebruiken! De bus vertrekt om 11.15 uur vanaf Sportpark de Biezen dus wees op tijd! Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur. Tot dan!!!

Reacties