Matig begin 2020 waterpoloërs De Vennen

Foto:

Zowel dames 1 als heren 1 van De Vennen had te kampen met een aantal afwezigen in het openingsduel van 2020. In ieder geval teveel afwezigen om hun tegenstanders fatsoenlijk partij te bieden en beide teams moesten de punten dan ook aan die tegenstanders laten.

Dames 1 ging in Ede op bezoek bij Polar Bears 3, de ploeg die net één positie (4e) hoger geklasseerd staat dan de Dongense dames. Door werk en vakantie werden 2 vaste krachten gemist terwijl een derde, Demi Waijers, haar voorzichtige rentree maakte na een periode van afwezigheid vanwege een blessure. Om toch voldoende wissels te hebben werd een beroep gedaan op een aantal speelsters van het 2e team, waarbij Judith Clamor haar debuut maakte in het eerste team. Zoals vooraf al verwacht was de op volle oorlogssterkte thuisploeg beter gewend aan de grote afmetingen van het Edese bad en ook net iets sterker en attenter waardoor De Vennen steeds verder achter de feiten aan zwom. Dit resulteerde uiteindelijk in een 14-6 nederlaag, waarbij Demi Waijers haar rentree opluisterde met twee treffers.

Heren 1 kampte voor het thuisduel tegen nummer 3, DZT’62 uit Deurne, nog altijd met een aantal geblesseerd afwezigen. Dit keer ontbraken er 3 man én de coach, reden om good-old Jeroen Opsteegh te vragen de nodige speelminuten te maken. Net als in het uitduel slaagde De Vennen er 3 periodes in aardig gelijke tred te houden met de bezoekers maar een waterpoloduel bestaat nu eenmaal uit 4 periodes. In die periode, dit keer de 3e periode, werd De Vennen plots aan alle kanten weggespeeld doordat aanvallend teveel fout ging en verdedigend verkeerde keuzes werden gemaakt. In die derde periode zwom DZT’62 van 5-6 weg naar 6-14 en toen was het duel wel beslist. In de slotperiode werd de schade beperkt gehouden maar de 9-18 eindstand was overduidelijk. Geert Huijben en Tim Schalken waren 2x trefzeker, Mart Graauwmans, Jeroen Opsteegh, Bas Verhagen, Koen Haast en Tom Wolf volgden hun voorbeeld één keer.

A.s. weekend komen enkel de dames in actie, om 17.00u treffen zij in De Vennen de nummer 2 van de ranglijst, Zwemvereniging Utrecht.

Reacties