Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 11 januari 2020.

Team Dongen 1 speelde uit tegen Amité Best 1. Na een spannende strijd kon Dongen1 het niet verder brengen dan een 4-4 gelijk spel. De volgende wedstrijd is op 18 januari thuis tegen LÁmmerzo 1 uit Ammerzoden.

Team Dongen 2 speelde thuis tegen Team Dongen 3 vooral in het begin sterk maar konden dat niveau niet de hele dag vasthouden. Uiteindelijk wonnen ze wel maar er moest veel moeite voor gedaan worden. Hier het verdere verslag.

Ronde 1 doubletten: Pierre de Jong en Hans van Troost speelde voor voor wat ze waard waren en ze lieten dat ook zien met goed aanvallend spel met op tijd wisselen van plaatsen / schieten Ze wonnen deze partij met 13-8. Koppel Kees en Jopie Jacobs kwamen wat aarzelend op gang maar daarna kwamen ze echt op dreef en wonnen hun partij met 13-3. Koppel John van Rooden en Andre de Wijs speelde een sterke eerste wedstrijd waardoor ze op voorspong kwamen en lieten dit niet meer uit handen liepen glippen en wonnen met 13-5. Hiermee was de tussenstand na eerste ronde 3-0 voor Team Dongen 2.

Ronde 2 Tripletten: Pierre – Hans – John kwamen maar niet in hun spel en bleven daardoor en ook wat stomme pech onder het niveau dat men van hun gewend is en verloren met 7–13.
Kees – Jopie – Andre deden het beter vooral in het begin van de wedstrijd.

Later werd het lastiger en moesten ze alle zeilen nog even bijzetten om uiteindelijk te winnen met 13–11. De tussenstand na twee rondes was nu 4–1.

Ronde 3 doubletten: Pierre en Hans speelde wederom een prima wedstrijd en wonnen verdiend met 13-8. Kees en Jopie speelde nu minder goed. Het goed blijven plaatsen wou maar niet lukken en daardoor kwam van aanvallend spel niets terecht en verloren ze met 10-13. John en Andre beten zich vast in hun partij maar konden het nu niet bolwerken tegen een ontketend Team Dongen3 die voelde dat er nog wat te halen viel en verloren met 7-13. Hiermee kwam de einduitslag op 5-3 voor Team Dongen 2. Volgende wedstijd spelen ze uit tegen CdP Les Cailloux 3 in Zeist.

Team Dongen 3 speelde uit tegen JDBC Dongen 2 in Dongen.

De tegenstanders stonden op dit moment 1e in de poule dus ze wisten dat ze goed hun best moesten doen. In de eerste ronde wilde ze wel maar lukte het niet al te best. Wim Boersen en Corrie Koreman wisten nog goed tegenstand te bieden maar verliezen de partij met 13-8. Wim Koreman en Annelies v. Schendel verliezen de partij met 13-3 en Karin Jansen en Ruud van Dijk verliezen met 13-5.

Bij de tripletten ronde ging het beter Wim Boersen, Willy Boersen en Corrie Koreman speelden een goede partij en wonnen met 13-7. Bij het andere triplette met Wim Koreman, Karin en Ruud ging het punt voor punt. Op een gegeven moment haalde de tegenstander veel punten en dachten al gewonnen te hebben. Maar ze kwamen nog een punt te kort en werd het nog spannend maar op het laatst haalde Dongen2 toch de partij naar zich toe met 13-11. Dus de laatste doublet ronde werd toch nog beslissend voor een eventueel gelijkspel. Jammer genoeg verloren Karin en Ruud de partij met 13-6.

Bij Wim en Corrie Koreman ging het in het begin nog niet zo goed maar later wel en ze wonnen de partij met 13-7. Bij Wim en Willy Boersen ging het in het begin goed en komen ze zelfs voor te staan met 8-0. Maar daarna kwam de tegenstander dichterbij en werd het toch nog spannend. Maar de overwinning met 13-10 ging naar Wim en Willy. Zo verliest Dongen 3 vandaag met 5-3 en gaan ze volgende week weer thuis spelen maar dan tegen Boules de Boeuff uit Oss.

Team Dongen 1 https://nlpetanque.nl/3e-divisie-3001-19-20/

Team Dongen 2+3 https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-19-20/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties