Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team ’t Vaartje 1 met 27-22 van team de Eekhoorn uit Oosterhout.

Piet Vissers speelde een prima partij en won in maar 43 beurten. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.488. Willy v.d. Wiel moest ondanks een fraaie serie van zes caramboles het onderspit delven. Hij kreeg ook maar 32 beurten. Zijn gemiddelde van 0.656 is prima te noemen. Hierdoor verzamelde hij toch nog zeven punten. Ad Faro hield de verdediging uitstekend gesloten. Hij sleepte hiermee de partij bekwaam naar de winst. Op maandagavond 20 januari speelt team ’t Vaartje 1 in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen De Hoef uit Tilburg. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. Op donderdagavond 16 januari speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart opnemen tegen team DKM uit Oosterhout. Ook deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: Volle winst ’t Vaartje 3
Team ’t Vaartje 3 won in Oosterhout met 20-30 van het sterke team van de Eekhoorn. Ton Kemmeren wist eredivisiespeler Jerry Hermans te verslaan. Ton speelde een degelijke partij en liet het gemiddelde van 0.557 voor zich noteren. Ook reservespeler Toon Verbunt loodste ijn partij bekwaam naar de eindstreep. Hij speelde het degelijke moyenne van 0.454. Arthur Snoeren bewees andermaal zijn grootse vorm. In slechts 39 beurten snelde hij naar de meet. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.589 en was daarmee de beste speler van zijn team. Team ’t Vaartje 2 redde het niet tegen koploper Landzicht uit Sprang-Capelle. In de eerste partij wist Jos Hamers zijn opponent nog net de loef af te steken. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.489. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. In de tweede partij kreeg Frans Kemmeren weinig kans. Zijn tegenspeler tikte al na 33 beurten aan.  Tegen zoveel geweld was Frans deze keer niet bestand. Kopman Willy v.d. Wiel kwam niet echt in zij spel en moest eveneens een gevoelige nederlaag incasseren. De uitslag kwam uit op 20-29. Op vrijdag 17 januari speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart een thuiswedstrijd. Het moet het dan opnemen tegen team HGL uit Sprang-Capelle. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

B2: Winst AK Deur & Interieur en Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 29-19 van team ’t Pleintje 2 uit Dussen. De enige verliespartij kwam op naam van kopman Jan Ligtenberg. Ja kreeg echter maar 44 beurten. Toch kwam hij slechts één luttele carambole te kort. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier. Met het gemiddelde van 0.59 kan Jan zeker tevreden zijn. Hij kwam uit op 0.396. Hij hied zijn opponent op grote achterstand. Erwin liet 0.395 voor zich noteren. Hij had maar 48 beurten nodig voor de winst. Ook hij gaf zijn rivaal geen enkele kans. Ook voor team Royal Hedge was er winst. In Dussen werd van naaste concurrent ’t Pleintje met 26-27 gewonnen. Hierdoor werd de voorsprong in het klassement met één punt vergroot. Kopman Anton Smulders redde het niet. Hij kreeg echter maar 43 beurten. Toch kwam hij maar vijf caramboles te kort. Winst was er wel voor Ton Hamers en Piet Kamp. Beide spelers maakten een mooie serie van vier. Ton had maar 47 beurten nodig voor de winst. Hij kwam uit op 0.489. Piet excelleerde door te finishen in slechts 33 beurten. Hij zette het geweldige moyenne van 0.575 neer. Op dinsdag 21 januari speelt team AK tegen team BSV uit Waalwijk. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur.

Reacties