Voorbeschouwing VV Dongen vs Quick Den Haag

Foto:

Na de superkorte winterstop en een paar feestjes verder is het weer tijd voor de competitie. Vanaf deze kant wil ik iedereen die ik nog niet heb gezien of gesproeken een fantastisch 2020 toewensen en laten we daarbij hopen dat de ingeslagen weg binnen de club zijn houdbaarheid kan bewijzen.

Aanstaande zondag 12 januari speelt VV Dongen thuis tegen Quick Den Haag. Op Sportpark de Biezen zal om 14.00 uur afgetrapt worden. Zorg dus dat u op tijd bent!

Door Frank van Heteren

Of de mannen van de 3e Divisie de broodnodige rust hebben weten te pakken is nog maar de vraag. Deze klasse begint een week eerder dan de grote jongens van de Eredivisie en Eerste Divisie. Maar goed, iedereen heeft daar last van, maar of het allemaal wel zo gezond is? Het is na Oud en Nieuw meteen vol aan de bak en dan hoop je nog een oefenwedstrijdje te spelen. Helaas ging de weedstrijd tegen Unitas om verschillende redenen niet door en zo hebben we dezelfde situatie als vorig jaar toen de selectie onvoorbereid tegen HBS de competitie hervatte. Die waren op trainingskamp geweest en dat was te merken. VV Dongen verloor kansloos met 3-1 en het duurde maar liefst negen wedstrijden voordat er weer een overwinning gepakt werd.

Wat ik ermee wil zeggen is dat de behaalde resultaten voor de winterstop geen garantie bieden voor het vervolg. De selectie van Erbas zat in een prachtige flow en derhalve was de winterstop een vervelende onderbreking. Maar zoals gezegd: die gasten hebben ook hun rust nodig. Nu moet alles weer opnieuw opgepakt worden en de tegenstanders waarmee het niet zo goed ging in de eerste helft van de competitie hebben hun wonden gelikt en zijn gehergroepeerd.

Met andere woorden: we beginnen van acquit en Quick Den Haag staat te popelen om de draad weer op te pakken. Na een dramatische start in de competitie, waarbij veelal werd verloren en ze lange tijd de drager van de rode lantaarn waren, is Quick met een heuse inhaalrace begonnen. Een paar weken voor de winterstop begon het team van Paul van der Zwaan te draaien. Door drie overwinningen op rij nestelt de Haagse ploeg zich tegen de middenmoot aan. Met 17 punten uit 15 wedstrijden bezetten ze de 12e plaats.

VV Dongen won van de laatste zes wedstrijden vijf keer en speelde één keer gelijk. Prachtige cijfers die recht geven op de 5e plaats op de ranglijst. Slechts drie punten scheiden er van plaats 2. OSS 20 is de ongenaakbare koploper met 10 punten voorsprong op de runner-up HSC 21. De winning streak van VV Dongen is dus onderbroken. Kan het team zich genoeg opladen om het jaar succesvol te beginnen? Ik hoop het!!

Wilt u het zelf meemaken dan bent u van harte welkom voor Het Middagje VV Dongen. Altijd gezellig, altijd spannend! Quick en VV Dongen staan allebei garant voor aanvallend voetbal. VV Dongen wil haar publiek laten zien dat de winterstop redelijk goed is verteerd en Quick wil zichzelf zo snel mogelijk uit de onderste regionen spelen. De aanvangstijd op Sportpark de Biezen is 14.00 uur! Tot zondag!!!

Reacties