Verslag oliebollentoernooi 2019

Foto:

Zaterdag 28 december werd door Jdbc Dongen het traditionele oliebollentoernooi gehouden. Dit toernooi vindt altijd plaats in de laatste dagen van het lopende kalenderjaar.

Dit toernooi staat open voor eigenleden en er hadden zich maar liefst 72 leden ingeschreven. Het toernooi was een zgn. “PET-toernooi”, waarbij je als speler bij elke wedstrijd een ander speelmaatje krijgt ,maar ook andere tegenstanders. Dit toernooi omvatte een 3-tal wedstrijden, welke rond half 2 van start kon gaan. Dit dankzij het organisatorisch talent van Gerdie en Jacqueline, beiden lid van de WECO. Voor Gerdie was het trouwens de laatste keer dat ze nog actief was binnen de wedstrijdcommissie. Ze stopt miv net nieuwe jaar als WECOI-lid. Jammer, maar het is nu eenmaal zo. Vanaf deze plaats alvast bedankt voor jouw inbreng en enthousiasme.

Het weer zat gelukkig mee, zodat er ook op de buitenbanen gespeeld kon worden. Met zo’n grote aanmelding is het altijd moeilijk om alle wedstrijden tegelijk te laten beginnen. Doorgaans moet er dan “ingedraaid” worden met het gevolg dat er dan wachtpartijen ontstaan. Iedereen kreeg bij aanmelding twee bonnen voor het afhalen van een warme oliebol. Deze lekkernij kon steeds na iedere speelronde worden gehaald. De catering was in handen van Corrie, Wilma en Jacqueline (die doet ook van alles?!).

Hoewel het niet noodzakelijk was om te wachten met spelen. was er deze keer gekozen om allemaal tegelijk aan een nieuwe ronde te beginnen. Dat maakt het een stuk gezelliger in de kantine. Na 3 ronden kon de WECO de eindstand op gaan maken. Er waren maar liefst 13 spelers die alle wedstrijden gewonnen hadden, dus gaven de pluspunten uiteindelijk de doorslag.
De grote winnaar van dit oliebollentoernooi werd Stan Dankers. Hij kreeg uit handen van Jacqueline een fraai boodschappenmandje overhandigd. Daarna mochten ze samen (al weer!) op de foto.

Het was een geslaagd boulestoernooi met een gezellig samenzijn in de kantine. De mannen achter de bar, Pierre en Hans, willen we uiteraard ook bedanken voor hun werk.
Het eerstvolgend boulestoernooi is pas in 2020(?!), nl. het snerttoernooi.

 

Reacties