Dames1 strijden zichzelf warm en schuiven een plaatsje omhoog

“Fris” en vrolijk komen de teamleden van Dames1 op de met rijp bedekte velden van DVVC bijeen om vol trots hun nieuwe warme hoodies te showen.

Met de komende koude periode voor de deur is dit natuurlijk een mooi moment om een dergelijk stuk in ontvangst te nemen, en de sponsor: Van Delft Credit Consultancy hiervoor met een lekkere fles wijn te bedanken. De hoodies zorgen ervoor dat de Dames sneller ‘warm lopen’ voor de wedstrijd tegen HZ’75, de ploeg die deze zondagmorgen op plaats 2 in de competitieranglijst staat. DVVC Dames 2 op de derde plaats. Mét de kanttekening dat HZ’75 2 wedstrijden méér gespeeld heeft geeft dat een mooi perspectief bij een eventuele winst. Reden te meer om, zoals de ze afgelopen weken al deden, meteen vol in de aanval te gaan.

Op een prachtig berijpt hoofdveld barst meteen een felle strijd los om het balbezit van de fel op het veld afstekende gele bal. Balbezit en spel van aanval en verdedigen gaat over en weer en de dames geven elkaar geen duimbreed toe. Na een kleine 25 minuten is het Denise die in een lange solo de verdediging van HZ’75 voorbij spurt en met een knal een zgn ‘poortje’ schiet en de bal achter de keepster van de gasten doet verdwijnen. 1-0. De dames van HZ’75 komen verbeten terug en maken het de Dongense verdedigingsdames regelmatig knap lastig. Toch houden de GroenWitte stand en gaan met de 1-0 voorsprong naar de warme thee.

Na de rust wederom een fel strijdend thuisteam, met de nodige kansen. HZ’75 verdediging is echter zeer alert, en een goed op haar hoede zijnde sluitpost, alsmede soms te gehaaste net niet nauwkeurig genoeg gemikte ballen, weerhouden DVVC Dames echter te komen tot scoren. Naarmate de tijd verstrijkt willen de gasten er kostte wat kost toch nog een gelijk spel uithalen en ze verschijnen meer en meer op de helft van de thuisploeg, wiens beurt het nu is om soms de bus voor de deur te parkeren of harde, verre ‘schiet-weg-die-bal’ tactieken toe te passen. Hetgeen soms leidt tot kluitjesvoetbal voor de goal, frustraties van de gasten wanneer er weer een bal over of naast gaat, in de verdediging van de thuisploeg beland of anderszins wordt onderschept. Hetgeen uiteraard telkenmale weer zuchten van verlichting geeft voor de GroenWitte. Gelukkig, weer een aanval afgeslagen!

Beide teams strijden. DVVC om de volle buit binnenboord te houden, HZ’75 of er 2 punten af te snoepen. Beide teams gaan tot het uiterste qua sportieve vechtlust en uithoudingskrachten. Tot het laatst toe worden beide teams aangespoord alles te geven en vol te houden. Het spel is pas gespeeld wanneer het laatste fluitsignaal heeft geklonken. En als het dat doet zijn de 3 punten voor DVVC Dames1!

Gefeliciteerd ladies met weer een mooie, zwaar bevochten winst. Door deze winst schuiven jullie een plaatsje op naar nr.2. Dat wordt een interessante wedstrijd volgende week, uit én tegen Raamsdonk de huidige nummer 1 met 1 wedstrijd meer gespeeld.