Wisselende resultaten poloteams De Vennen

Foto:

Het was zaterdag een drukke lange polodag in zwembad De Vennen. Acht van de negen teams kwamen in actie en vervolgens wachtte nog het “5e partje” waarbij de een winst te vieren had en de ander verdriet om een nederlaag kon wegspoelen.

Van de standaardteams kwam alleen heren 1 in actie dat de mannen van ZV Utrecht ontving. Met topscorer Lars van Oosterbosch geblesseerd op de bank als assistent-coach ‘liep’ het aanvalsspel van De Vennen mank en uiteindelijk spaak. Met 3-3 en 6-7 als periodestanden hielden de ploegen elkaar twee periodes lang in evenwicht, waarbij voor De Vennen Tim Schalken 5 keer trefzeker was. In de derde en vierde periode slaagden de bezoekers er in dat deel van de Dongense aanval redelijk uit te schakelen en slordig en bij tijden slecht spel zorgden voor de rest. Utrecht zwom weg naar een 8-11 voorsprong in de vierde periode en kon bij de 9-11 eindstand de eerste zege van het seizoen begroeten. De verdere treffers voor De Vennen kwamen van de handen van Mart Graauwmans, Geert Huijben en nog twee maal Tim Schalken. De heren raken door deze nederlaag nog verder in zwaar weer en zullen hard(er) aan de bak moeten om hun plek in de 2e divisie zeker te stellen.

Aan de andere kant van het prestatiespectrum spelen dit jaar onder andere dames 2 en heren 3 en 4. Dames 2 heeft tot nu toe in Zuidwesthoek één echte concurrent voor de eerste plek, het verloor en speelde één keer gelijk maar gaat de ploeg uit Hoogerheide e.o. nog een keer treffen. Afgelopen zaterdag werd maar matig gespeeld tegen ZVDO, bepaald geen hoogvlieger, maar de 7-3 leverde een verdiende winst op.

Heren 3 en 4 komen in dezelfde klasse uit en spelen beide in de top 3. Heren 4 handhaafde de 3e positie door een 8-6 overwinning op het bezoekende Gorgo 1. Het slot- en spektakelstuk van de avond was echter het duel tussen heren 3, 2e op de ranglijst, en koploper Hieronymus 1. Het eerste duel tussen deze twee ploegen eindigde in Roosendaal in een als bijzonder onterecht ervaren 6-4 nederlaag voor de Dongense routiniers. Tijd voor revanche dus en de doordeweeks gespaarde trainingsenergie werd nu gestoken in een fanatieke start, mogelijk gemaakt door de ook met enkele jongelingen van heren 4 versterkte reservebank. Dit resulteerde na 2 periodes in luid bejubelde treffers van Sander v.d. Heijkant (2x), Richard van Gent en Harm Dankers en doordat de defensie met Rudy Kimenai onder de lat geen krimp gaf werd bij een 4-0 voorsprong van kant gewisseld. In de tweede wedstrijdhelft hadden de bezoekers de wind of de stroming blijkbaar mee want nu waren zij het die 3 keer achtereen tot scoren kwamen terwijl De Vennen hinkte op 2 gedachten (doorgaan met aanvallen of voorsprong verdedigen) en daardoor onsamenhangend ging spelen. Gelukkig kwam er in de slotperiode toch nog de 5-3 op het bord (treffer van Raoul van Ginneken) waardoor heren 3 nu op onderling resultaat de koppositie heeft overgenomen. Wanneer beide teams doorgaan met winnen volgt op 8 februari, wederom in De Vennen, het derde onderlinge en mogelijk beslissende duel. A.s. zaterdag is het echter eerst heren 3 tegen heren 4, een duel dat om 17.00u gestart wordt.

Reacties