Opnieuw nederlaag Olympia ’60

Olympia ’60 is er niet in geslaagd een einde te maken aan de negatieve reeks.

Het liep opnieuw tegen een nederlaag aan. Deze keer verloor het met 2-0 van GSC/ODS. De fusieclub uit Dordrecht trok na 90 minuten aan het langste eind, terwijl het daar lange tijd niet naar uitzag. Twee fouten aan Dongense zijde werden echter genadeloos afgestraft door de uitblinker aan de zijde van GSC/ODS en maakte dat men puntloos huiswaarts keerde. Olympia startte met doelman Stephan Kragten, de verdediging werd gevormd door Kjeld Huveneers, Jesse Tennebroek, Tim van Wanrooij en Elroy Vereggen.

Op het middenveld was naast Gidy de Leeuw en Dennis Aarts plaats ingeruimd voor Lars van der Bruggen. Hij speelde vooral in een controlerende rol en was een van de betere spelers aan Dongense zijde. In de aanval werd Nick van Wanrooij terzijde gestaan door Bryan Weistra en Thymo de Bruijn. Het begin van Olympia was hoopvol. Gedurende de hele eerste helft was het duidelijk de bovenliggende partij. Het liet de bal makkelijk rond gaan en creëerde volop kansen. De Dordtenaren stonden erbij en keken ernaar. Na 3 minuten leek de 0-1 op het scorebord te komen. Een mooie aanval over veel schijven werd doeltreffend afgerond door Gidy de Leeuw.

De scheidsrechter van dienst besloot het doelpunt echter af te keuren omdat er geroepen zou zijn. In het verdere verloop volgden er vele mogelijkheden om de score alsnog te openen, maar zowel Vereggen, De Bruijn als De Leeuw lieten grote kansen onbenut. Op slag van rust viel het doelpunt toch. Een opnieuw mooie aanval werd deze keer door Nick van Wanrooij afgerond. Tot grote verbijstering van een ieder werd ook dit doelpunt afgekeurd, dit keer vanwege vermeend buitenspel.

Na rust bleef het spelbeeld aanvankelijk onveranderd. Het eerste kwartier had Olympia opnieuw veel balbezit en werd uit een tweetal vrije trappen gevaarlijk. Maar deze keer was Nick van Wanrooij weinig gelukkig in de afronding. GSC/ODS putte daar vertrouwen uit en kroop langzaam uit haar schulp. Na een uur spelen leverde dat de eerste echte Dordtse kans op. Gelukkig voor Olympia ging de bal via een Dongense voet net naast. Vanaf dat moment was Olympia het echter wel helemaal kwijt. De meest basale dingen gingen fout. Zo kwamen passes over korte afstand niet meer aan, sprongen ballen eenvoudig van de voet en verloren teveel spelers hun positie uit het oog.

Twee van zulke fouten leverden uiteindelijk evenzoveel doelpunten op. Na balverlies werd Tennebroek onverwacht en onnodig geconfronteerd met de supersnelle Jeffrey Gooshouwer. Die wist wel raad met dit buitenkansje, liet Tennebroek zijn hielen zien en verschalkte de doelman in de korte hoek. Kort voor tijd was Olympia opnieuw slordig, nu bij een inworp. In plaats van aanzetten voor een slotoffensief, leverde men de bal simpel in bij de tegenstander en was het wederom Gooshouwer die doeltreffend was. Hij tekende voor de 2-0 eindstand. Volgende week rest de laatste wedstrijd voor de winterstop. Olympia treft dan koploper ZBC ’97. Deze wedstrijd biedt een voorlopig laatste kans op herstel.