Mila Troopers in actie in Baarle-Nassau

Foto:

Afgelopen zondag liepen verschillende Mila Troopers de Enclave Cross in Baarle Nassau.

Bij de D-junioren gaan Nieke Westerveen en Eva den Boer van start. Nieke trekt heel dapper met de kop mee, moest even wat toegeven, maar ze herstelde zich, want ze stormt als derde over de eindstreep! Eva laat dat geweld aan Nieke over en loopt haar eigen race. Lucas Rutjes trekt bij zijn start ook meteen keihard door, en met succes. Met een pracht van een eindsprint verzekert hij zich van de eerste plaats!

Danica Willemen, Anne de Jong, Marit Griep, Lotte Griep en Roos de Jong starten gezamenlijk. Marit en Anne moeten drie ronden lopen, de anderen, die C-junior zijn, twee ronden. De bedoeling was dat ze de eerste ronde gezamenlijk zouden lopen om daarna toe te slaan, maar Marit vertrekt meteen volle bak en slaat een gat, onverwacht de rest achterlatend. Die houden het tempo kalm totdat Anne trekt dat tempo aan. Tempo blijft omhoog gaan onder leiding van Lotte, en het gat met Marit groeit niet hard meer. Dan komt Roos als een duveltje uit een doosje om van achter uit Marit behoorlijk hard in te halen in de bocht binnendoor. Roos finisht, terwijl Marit moet dan nog een ronde moet lopen. Roos heeft door deze supersnelle sprint wel mooi het goud te pakken!

Lotte en Danica hadden op deze ontploffing van Roos geen antwoord. Danica is beetje tevreden met plaats 4, Lotte pakt het zilver en Roos dus het goud. Marit en Anne lopen hun laatste ronde. Marit hoeft zich niet ongerust te maken, want het gat met Anne is groot. Anne knalt die laatste ronde keihard door. Het gat met Marit wordt snel kleiner, maar niet klein genoeg. Ze is wel super tevreden met deze laatste ronde, en met de zilveren medaille, terwijl Marit het goud omgehangen krijgt

Bij de A-junioren maakt Nikki van Gool haar debuut. Nikki is lid van de organiserende club Gloria, en tevens kersverse MiLaTrooper. Eens zien of de benen na twee pittige MiLa Troopers trainingen al anders voelen.. ja hoor, dat doen ze. Vol goede moed gaat Nikki haar race in over 3800 meter. Ze houdt het tempo prima strak en ze finisht op een schitterende tweede plaats!

Reacties