Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 30 november 2019.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen JBC ’t Dupke 2 uit Sint-Michielsgestel. In de eerste speelronde doubletten speelde Joke van Alphen en Wim de Wit en verloren met 13-0. Maikel Leemans en Jeffrey van Loon wonnen met 13-8. Stan Dankers en Cees Leemans verloren met 13-2. In de tweede speelronde tripletten: Joke, Stan en Cees verloren met 13-7. Stijn Kennekens, Maikel en Jeffrey wonnen met 13-2. In de derde speelronde doubletten werd het toch nog spannend. Maikel en Jeffrey verloren met 13-5. Stan en Wim wonnen met 13-10. Joke en Stijn speelde een goed spel maar ze gaven de partij op het laatste moment uit handen en verloren met 13-11. Dus de eindstand was 5-3 voor het dupke2. De volgende wedstrijd is op 14 december thuis tegen La ferme Boule uit Son en Breugel.

Team Dongen 2 speelde een uitwedstrijd tegen Altena 1 uit Sleewijk Maar bij gebrek aan een binnen locatie worden al hun thuiswedstrijden gespeeld in Lammerzoden. Dat we onze tegenstanders zeker niet moesten onderschatten kwam wel uit en kon je zien aan de uitslagen van de wedstrijden. Hieronder een beknopt verslag van de partijen: De eerste ronde doubletten: Kees en Jopie Jacobs moesten nog duidelijk op gang komen, wat niet vreemd was, want Jopie had door omstandigheden lange tijd geen echte wedstrijden meer gespeeld en verloren dan ook met 3-13. Cor Timmermans en John v Rooden waren goed gestart en het leek dat ze vrij gemakkelijk deze partij zouden gaan winnen maar de tegenstand werd hevig en ze haalden de partij nog maar net met een winst van 13-11 binnen. Pierre de Jong en Hans van Troost bleken in prima vorm te zijn en wonnen vrij gemakkelijk met 13-5. Tweede ronde tripletten: Kees, Cor en John begonnen sterk met zeer aanvallend spel wat beloond werd met al snel een voorsprong van 10-1.

Maar toen kwamen de spelers van Altena ook op gang en Dongen moesten nog echt moeizaam de 13 punten bijeensprokkelen wat resulteerde in een uitslag van 13-11. Pierre, Hans en Jopie begonnen ook goed aan hun partij en stonden lange tijd ruim voor in punten. Maar ook bij hun kwamen de tegenstanders in hun spel en haalden plotseling 6 punten binnen. Door alles op alles te zetten werd, toch nog, nipt gewonnen met 13-12. Hiermee kwam de tussenstand op 4-1 voor Dongen.

Derde ronde doubletten: Kees en Jopie hadden hun handen vol om te blijven volgen in de partij. Herpakten zij hun eigen spel niveau en konden in het begin hun achterstand steeds goedmaken. Daarna begon het bij de tegenstanders steeds beter te lopen. Ze bleven knokken en de partij werd gewonnen met 13-12. Cor en John konden in deze partij geen vuist maken en lukte maar niet om in hun spel te komen en verloren dan ook met 9-13. Pierre en Hans moesten ook deze partij alles op alles zetten om te winnen. Door tijdig te wisselen van plaatsen en tireren (bal van de tegenstander wegspelen), kreeg men op tijd weer grip op het spel en wonnen na een spannende slotfase met 13-12. De einduitslag werd daarmee 6-2 voor Dongen2 en blijven daardoor eerste in hun divisie.
De volgende wedstrijd is op 14 december uit tegen Boules de Boeuf 2 uit Oss.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum. Ze merken al snel dat er veel grind lag en dat er dus hoog gespeeld moest worden. Bij de 1e doubletten ronde ging het niet echt slecht maar de tegenstanders wisten toch de punten te pakken. Dus ze stonden met 3-0 achter toen ze aan de triplettenronde begonnen.

Bij Wim Boersen, Willy Boersen en Corrie Koreman lukte het niet om grip op de baan te krijgen 2-13. Karin Jansen, Ruud van Dijk en Wim Koreman stonden eerst ver achter maar met een méne van 5 punten komen ze dichter bij van 11-4 naar 11-9. Jammer genoeg gingen de laatste punten toch naar de tegenstander 13-9. In de laatste doublettenronde gingen ze proberen om minstens toch nog een partij te winnen. Het plaatsen lukt redelijk goed maar met het tireren (staal op staal) waren de tegenstanders beter. Zowel Karin Jansen en Ruud van Dijk, Wim Koreman met Corrie Koreman verloren met 13-6. Bij Wim en Willy Boersen duurde de partij iets langer maar ook deze partij werd verloren met 13-8. Ze verliezen de wedstrijd dus met 8-0 en ze weten waar ze aan moeten gaan werken. De volgende wedstrijd is op 14 december in Dongen tegen JB Altena 1.

Team Dongen 1 https://nlpetanque.nl/3e-divisie-3001-19-20/

Team Dongen 2+3 https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-19-20/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties