Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart zijn de finalisten in het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg driebandentoernooi voor de grote tafel bekend geworden.

Meervoudig winnaar en eredivisie speler Paul Bruijstens (Kaatsheuvel) wist de finale te halen. Ook de altijd sterk spelende Leo Loonen (Oosteind) verzekerde zich van een finale plaats. Rolstoeler Jan Versprille plaatste zich ook evenals Wilfred Tempelaars (Made). Wilfred heeft met een formidabele serie van negen de hoogste serie op zijn naam staan. Dongen is vertegenwoordigd met de sterke wedstrijdspeler Bart Hultermans. In de halve finale speelde Bart liefst 35% boven de klassengrens. Een formidabele prestaties. De finale wordt gespeeld op zaterdagavond 14 december vanaf 19.30 uur.

Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Opmars houdt aan team P.C. Kamp
In sportcafé ’t Vaartje won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met opnieuw 8-0 van team De Hazelaar uit Rosmalen. Leo Loonen en Jan Ligtenberg maakten beiden een prachtige serie van vier. Beide spelers sleepten de winst met overmacht binnen. Ook Piet Kamp gaf zijn opponent geen schijn van kans en won met overmacht. Kopman Ad Smolders maakte de winst compleet. Hij had maar 39 beurten nodig om de finish te bereiken en liet het formidabele gemiddelde van 0.641 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een schitterende serie van vijf caramboles. Tegen zoveel overmacht was zijn tegenspeler niet bestand.

Verlies team SunControls
In Boxtel verloor team SunControls Tilburg met 8-0 van team DIB. Na een goede start zakt team SunControls steeds verder weg. Het team bestond uit Nhiep Tran, Anton Smulders, Jos Hamers en Bert v.d. Hooff. Alle spelers bleven ver van de finish verwijderd. Bert kreeg ook maar 42 beurten, maar kwam toch nog acht caramboles te kort. Jos, Nhiep en Anton bleven eveneens ver verwijderd van de finish. Op donderdagavond 12 december speelt team SunControls in sportcafé ’t Vaartje tegen team Van Rossum uit Oss. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur. Het zal er alles aan doen om het geschonden blazoen op te poetsen. Het belooft echter een zware opgave te worden. De tegenstander staat op een prachtige tweede plaats.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: Nipt verlies ’t Vaartje 1
In Made won team ’t Vaartje 1 nipt mett 25-26 van team ’t Steegje. Winst was er voor Patrick Schrijver en Willy v.d. Wiel. Alleen Piet Vissers moest verlies incasseren. Piet kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Patrick Schrijver speelde een degelijke partij en sleepte de winst nipt binnen. Willy v.d. Wiel was de man van de avond. In slechts 39 beurten was hij al bij de finish. Hij zette het geweldige moyenne van 0.692 neer. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje meedoen in de top. Het heeft slechts acht punten achterstand op de lijstaanvoerder. Op maandagavond 9 december speelt team ’t Vaartje 1 tegen team BCG uit Goirle. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

4-tallen: Verlies C. Van den Nieuwenhuizen
In Oosterhout verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 39-31 van team de Eekhoorn. De enige winstpartij kwam op naam van reserve Leo Loonen. Leo spurtte in maar 37 beurten naar de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.486. Hij maakte bovendien een geweldige serie van vijf caramboles. Theo Laros kreeg maar 38 beurten en verloor kansloos. Ton Kemmeren kreeg maar 40 beurten. Toch kwam hij slechts één luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het verdienstelijke moyenne van 0.450. Ook Embert Broekhoven kreeg maar 40 beurten. Hij kwam vijf caramboles te kort. Op donderdagavond 5 december speelt team Van den Nieuwenhuizen in sportcafé ’t Vaartje tegen team Cortini uit Oosterhout. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: Winst ’t Vaartje 2
In Sprang-Capelle verloor team ’t Vaartje 3 met 26-23 van team HMS. De enige winstpartij kwam op naam van Ton Kemmeren. Hij was al na 44 beurten bij de finish en kwam uit op het degelijke gemiddede van 0613. Hij was daarmee de beste biljarter van zijn team. Embert Broekhoven gaf hier met 0.600 niet veel op toe. Aan de meet kwam hij echter nog twee luttele caramboles te kort. Arthur Snoeren kreeg maar 35 beurten en verloor kansloos. Team ’t Vaartje 2 won in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart met 26-25 van team BVT uit Terheiden. Piet Vissers kreeg maar 31 beurten en verloor kansloos. Ook voor Willy v.d. Wiel was er verlies. Hij kwam echter maar drie caramboles te kort. Bart de Wijs liet zien waartoe hij in staat is. Hij finishte in maar 36 beurten. Hij kwam uit op het buitengewoon fraaie gemiddelde van 0.916.

B2: Verlies AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 24-27 van team ’t Pleintje uit Dussen. Erwin Ligtenberg kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Vader Jan Ligtenberg kon aardig aanhaken maar kwam bij de eindstreep nog drie caramboles te kort. Hij maakte nog wel een schitterende serie van vijf. Winst was er wel voor Edwin Ligtenberg. En Hoe? In slechts 30 beurten maakte hij korte metten met zijn tegenstander. Hij kwam uit op het grandioze moyenne van 0.700. Team Royal Hedge won met 27-28 van team DGP. In Herpt incasseerde Mark Pijnenburg één van zijn spaarzame verliespartijen van dit seizoen. Hij kreeg maar 43 beurten en kwam toch maar 3 caramboles te kort. Winst ws er wel voor Anton Smulders en Ton Hamers. Ton speelde een degelijke partij en wist zijn tegenstrever nipt af te troeven. Anton Smulders was de man vn de wedstrijd. Anton speelde subliem en liet het geweldige gemiddelde van 0.766 voor zich noteren. Op dinsdagavond 10 december speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart op dinsdagavond 10 december een thuiswedstrijd tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties