Voorbeschouwing OFC vs VV Dongen

Foto:

Aanstaande zondag 1 december gaat VV Dongen voor de zoveelste keer richting het Noorden. In de Zaanstreek nemen de mannen van Osman Erbas het op tegen de Oostzaners van OFC.

Beide ploegen doen de laatste vijf wedstrijden goede zaken. Allebei verzamelden ze in deze periode 10 punten, maar OFC doet het de gehele competitie aanmerkelijk beter dan VV Dongen. Zeven overwinningen, drie gelijke spelen en slechts twee nederlagen zetten de ploeg van Barry Tjeeertes op de tweede plaats (24 punten) op 4 punten achterstand op koploper OSS 20. Weer een enorme uitdaging voor de jongelingen uit Brabant wetende dat OFC en VV Dongen garant kunnen staan voor veel doelpunten in de onderlinge strijd. Aanvang in Oostzaan is 14.30 uur.

Door Frank van Heteren

VV Dongen draait op dit moment niet slecht in de competitie (plaats 8 met 15 punten). Het mooie gelijkspel tegen Jong ADO Den Haag geeft de spirit in het team goed weer. De ploeg blijft tot de laatste minuut gaan en zal in ‘the dying seconds’ altijd wel ergens voor gevaar zorgen. Vorige week was keeper Wessel Sprangers de held. Zijn gerichte kopbal in de laatste minuut betekende tevens een dik verdiend punt in Den Haag. En zo is het elke week weer spannend langs een veld waar VV Dongen speelt.
Soms oogt het briljant en de andere keer moet het van keihard werken komen. De spelopvatting van VV Dongen is in ieder geval positief. Ook tegen ADO. Je weet dat je tegen een team speelt die net iets verder zijn in hun technische ontwikkeling maar juist dan moet je er strijdlust tegenover zetten. VV Dongen heeft die mentaliteit, eigenlijk al jaren. Verzaken ze dat te doen, dat wordt het een middelmatige ploeg waarvan iedereen kan winnen. Dat laatste ervaarde OFC op 24 september 2017 toen VV Dongen een totale off-day had en ze de dorpsgenoten een historische nederlaag toedienden. Maar liefst 0-7 op Sportpark de Biezen. In Oostzaan werd het later in dat seizoen nog eens 4-0.

Vorige editie deelden de beide ploegen de punten en ook de doelpunten. Beide wedstrijden eindigden in 4-0. Ik weet het, het zijn resultaten uit het verleden en die bieden zeker geen garantie voor de toekomst. Alles is weer anders. OFC scoorde dit seizoen 20 keer en VV Dongen deed dat 17 maal. Eigenlijk schelen de twee selecties alleen maar in punten. OFC mocht 14 keer vissen waar VV Dongen dat 15 keer deed. Het enige echte verschil zit hem in de overwinningen. VV Dongen speelde tot nu zes keer gelijk en OFC behaalde ‘typische OFC overwinningen’. Alle driepunters werden behaald met slecht één doelpunt verschil op het treffen met Westlandia na; die won OFC met 3-1.
Dus of het weer een pot wordt met veel goals durf ik niet te zeggen.

Wat ik wel kan zeggen is dat bij OFC nog steeds Atam Koruglu onder de lat staat. De Buffon van de 3e Divisie is inmiddels 40 jaar en oogt fitter dan ooit. Een keeper die ooit nog voor het Amsterdamse Turkyemspor speelde en een icoon is in de voetbal- amateuromgeving van Noord-Holland. Aan hem zal het zeker niet liggen en dat geldt waarschijnlijk ook voor zijn collega aan de andere kant. Matchwinner van afgelopen week: Wessel Sprangers.
OFC heeft met een paar snelle aanvallers kwaliteit in huis. Hun spits Tim Freriks scoorde de laatste wedstrijden één of meerdere keren. En dat OFC ambitieus is mag ook gezegd worden. Elk nieuw seizoen is er genoeg budget om een selectie te kopen. Dit in tegenstelling tot VV Dongen. Het leverde de laatste jaren nog geen promotie naar de 2e Divisie op maar gezien de ranking van de laatste drie seizoenen kan het dit jaar zomaar gebeuren. Ze werden achtereenvolgens 10e (2017), 6e (2018) en afgelopen seizoen 3e! Een stijgende lijn, dus wie weet.?

Voor degenen die met de bus mee willen rijden zullen om 11.30 uur in de kantine moeten zijn. We vertrekken om 11.45 uur. We hopen toch weer op een aantal VV Dongen supporters! Aanvang is 14.30 uur. Tot dan!

Reacties