Spannende strijd voor de Mila Troopers bij de Warande Cross

Foto:

In het afgelopen weekend werd de tweedaagse Warande Cross gehouden. Op het snelle parcours gaat elke startgroep knalhard weg. Ook Nieke Westerveen heeft zo’n snelle start bij de D-meiden eerstejaars. Maar zij niet alleen. Het is een compleet sprintfestijn en alles blijft een hele poos bij elkaar, tot door vermoeidheid halverwege de wedstrijd een heleboel meiden stil vallen. Nieke ook een beetje, maar ze strijdt dapper door en wordt mooi 17e in deze spannende strijd.

Het is ook spannend bij de C-meiden eerstejaars, waar Gwen van Hest de anderen bij de start gewoon maar laat gaan. Lotte Griep blijft bij haar in de buurt. De race valt wat stil na de bliksemstart, en Gwen met Lotte in haar kielzog schuiven langzaam door. Halverwege de tweede ronde schuift Gwen door naar voren. Lotte gaat mee. Naar de eindsprint toe moet Gwen toegeven en wordt uiteindelijk vierde, terwijl ook Lotte zich net op de meet laat pakken om zesde te worden.

Danica Willemen heeft een aardig snelle start bij de C-meiden tweedejaars, maar weet dat ze na 200 meter toch wat moet gaan inhouden. De tweede ronde gaat gecontroleerd en als ze de bel hoort, duwt ze het gaspedaal weer lekker in om een heerlijke laatste ronde te lopen.. Mooie 13e plaats!

Dan op naar de zondag. We zien Bieke Schipperen, Marit Griep en Anne de Jong bij de B-meiden.  Marit gaat er als eerste vandoor en je kunt aan de grootste favoriet Tess van Randtwijk zien dat ze hier nog niet in mee wilde, maar ze moet en gaat ook mee. Bieke sluit van achter aan en Anne ook. Marit trekt gestaag door en uiteindelijk valt de ene na de andere af. Bieke houdt daar stand als vierde. Anne moet het tempo laten gaan door problemen met de ademhaling. Voorin vindt Tess het welletjes en zet stevig aan. Marit gaat niet mee, versnelt wel iets en komt ook los te lopen. Bieke kan niet versnellen, maar houdt het tempo zo veel mogelijk vast. Tess eindigt op de eerste plaats en Marit mag het zilver mee naar huis nemen. Bieke wordt plots door drie meiden voorbij gestormd, maar gelukkig haakt ze aan en loopt ze alsnog naar een mooie vijfde plaats.

Reacties