Dongense Darts Competitie

Foto: CC0 Creative Commons

De 10-e speelronde alweer van de Dongense Darts Competitie.

De nummers 1 en 2 verliezen in de Tweede Divisie. TROTS verloor thuis van HBHB dat daarmee de 5-e overwinning in de competitie op rij pakte. Verschil was minimaal. 7-6 de score voor HBHB. Nifkes van ’t Vaartje 2 speelde uit tegen No Mercy. No Mercy ging er gelijk vol in en na een voorsprong. De Nifkes wisten dat weer goed te maken, maar in de koppels tac/tic was No Mercy veel te sterk. 9-4 de score voor No Mercy. Pijlloos profiteerde optimaal. Het Vaartje 1 werd met 11-2 op zak weer naar huis gestuurd. Al 8 wedstrijden kon DVDVD niet winnen. Maar Het Karrewiel 1 was zo sportief om ervoor te zorgen dat er geen nummer 9 bij kwam. 8-5 de winst voor DVDVD. Darth Vader was deze ronde vrij. De 180 teller blijft staan op 3. TROTS blijft aan de leiding voor De Nifkes van ’t Vaartje 2 en Pijlloos is weer aangesloten op plaats 3.

In de Eerste Divisie is Op Dreef 3 nog steeds bovenin de ranking te vinden. Zelfs als het ervaren Gijle Peile op bezoek is geweest. Gijle Peile kwam wel goed terug van een 4-0 achterstand, maar de winst zat er net niet in. 8-5 de score voor Op Dreef 3. Voor Gijle Peile finishte Peter van Bragt 99. En ook No Score doet het als nieuwkomer prima in deze divisie. Door de beslissende leg te winnen werd er met 7-6 gewonnen van Falcon. Robin Panis (No Score) had een 105 checkout. New Bundy’s leek lange tijd tegen een achterstand aan tegen Nie te Pijle en een grote nederlaag lag al klaar. Maar New Bundy’s deed nog wat terug al verloor het wel met 6-7 van Nie te Pijle. Voor New Bundy’s finishte Richard Schouten 105. Jens Groeneveld van Nie te Pijle finishte 95. En weer een overwinning voor 4P. Uit bij Het Karrewiel 2 wisten ze de wedstrijd nog om te draaien en alsnog met 7-6 de winst te pakken. Voor Het Karrewiel finishte Peter van Laarhoven 98. Van Vrolijke Bull tegen De Tobbers is geen uitslag bekend. De 180 teller blijft staan op 10. Vrolijke Bull blijft bovenaan staan zonder dat we de uitslag weten. Op Dreef 3 staat 2-e en No Score 3-e.

Malle Bull speelde in de Ere Divisie tegen Up to the bar 1. En in die wedstrijd vielen 9 180’ers. Malle Bull forceerde gelijk een kleine voorsprong en hield deze vast tot het eind. 8-5 de einduitslag. Voor Malle Bull noteerde Jan Willem Siemons 2x 180, Pim van Boxel 1x 180 en een 152 finish, Ramon Bressers 1x 180. Voor Up to the bar 1 gooide Daan Bastiaansen 2x 180, William Leijten 2x 180, Peter Dekkers 1x 180 en finishte Wesley Kuijsters 100. Het Karrewiel 13 kwam gelijk op achterstand tegen Op Dreef 12, maar kwam weet terug. Op Dreef versnelde weer met de koppels tac/tic en won zo met 9-4. Triple Trouble ontving The Dartons. Door alle koppels tac/tic te winnen won The Dartons ruim met 9-4 van Triple Trouble. Mark Goos van The Dartons noteerde een 180. De 180 teller staat nu op 55 in totaal. The Dartons aan kop. Op Dreef 12 op plaats 2.

Reacties