Verdiende driepunter voor dames 1 De Vennen

Foto:

Het uitduel bij Zeester-Meerval in Uden leverde dames 1 van De Vennen uiteindelijk minder moeite op dan vooraf gevreesd. De Vennen moest twee speelsters missen maar ook de thuisploeg bleek niet compleet en de invalsters aan Vennenzijde toonden zich van grotere waarde dan die van de thuisploeg.

In de eerste periode waren beide ploegen nog zoekende, er werd het nodige gezwommen maar de keepsters aan beide zijden kregen nog niet echt veel te doen. Na de 1-0 van de thuisploeg was Fleur Wolf met een lobbal het meest attent bij een rebound zodat die eerste periode met een 1-1 stand werd afgesloten. In de tweede periode kwam er al meer tekening in de strijd. Met goed teamwork werd de gevaarlijkste thuisspeelster in bedwang gehouden en aanvallend kwam er wat meer ruimte en werden enkele individuele acties wel beloond met een treffer. Rachel de Vet was 3 keer achtereen trefzeker en Judy Goossens zorgde met een slimme zwemactie voor net voldoende ruimte om de 3-5 op het bord te zetten.

In de derde periode waren het dezelfde twee speelsters die aanvallend succesvol waren en keepster Karlijn van der Heijden was attent bij de schaarse schoten van Zeester-Meerval. In de met een 4-7 stand aangevangen slotperiode zorgde Iris Akkermans voor de 5-8 en na de 6-8 kreeg De Vennen op 1.22 minuut voor het einde een overtalsituatie. De tijdens de aangevraagde time-out besproken tactiek werd echter belabberd uitgevoerd en in de tegenaanval van de thuisploeg werd te duidelijk aan de noodrem getrokken zodat de Udense dames met 51 seconden op de klok dé kans kregen de spanning volledig terug te brengen. Maar dat was buiten Karlijn van der Heijden gerekend die met een fraaie reflex de strafworp keerde waarna De Vennen het duel via nog een treffer van Rachel de vet het duel definitief in het slot gooide, 6-9. Een verdiende zege voor de Dongense dames.

De dames kunnen nu enkele weken genieten van het winstgevoel want zij komen dit jaar nog maar één keer in actie, op zaterdag 14 december a.s. ontvangen zij NDD uit Doetinchem. A.s. weekend komen alle andere 8 teams wel in actie, allemaal in een thuisduel. Om 14.50u gaat de eerste bal het water in, de laatste wedstrijd zal tegen 22.00u afgefloten worden. Onder die wedstrijden ook het belangrijke duel, om 16.30u, van heren 1 dat Zwemvereniging Utrecht op bezoek krijgt, één van de twee ploegen die tot nu toe onder zich houdt op de ranglijst.

Reacties