Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Inmiddels is de finale van het clubkampioenschap van biljartvereniging ’t Vaartje in de spelsoort driebanden-klein gespeeld. Voor de finale in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart, plaatsten zich Willy v.d. Wiel, Roland Smits en Riekie Hamers.

In de eerste partij speelde een ontketende Roland een formidabele partij. Tegen Willy won hij in slechts 26 beurten met het formidabele gemiddelde van 0.807. Willy speelde ook goed en kwam uit op 0.769. In de tweede partij haalde Willy zijn revanche tegen Riekie. Hij finishte in 36 beurten en kwam uit op 0.916. Riekie had een moeizame start en kon pas in de tweede helft van de partij enige tegenstand bieden. Wanneer Riekie zou winnen van Roland lag het weer helemaal open. Lange tijd waren de partijen exact in evenwicht.

In de slotfase sloeg Roland toe. Hij maakte zeven caramboles in zes beurten. Hiermee eiste Roland de titel voor zich op. Hij mag zich de kampioen in de spelssoort driebanden-klein noemen. Roland kwam uit op het algemeen gemiddelde van 0.666. Ook Willy deed het prima. Zijn moyenne over de gehele avond was 0.854. Ook dik boven zijn gemiddelde dit leverde de tweede plaats op. Riekie kwam deze keer minder in haar spel en moest genoegen nemen met de derde plaats. Het is echter al een prachtige prestatie om de finale te halen. Voorzitter Embert Broekhoven bedankte de deelnemers, de arbiters en het kasteleinsechtpaar. Zij stelden het materiaal beschikbaar en zorgden mede voor mooi prijzengeld. Het volgende kampioenschap wat op de rol staat is het kampioenschap in de spelsoort driebanden-groot.

Biljartsport driebanden-groot:
Paul Bruijstens door in C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd deze week de tweede tussenronde gespeeld In het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg driebandentoernooi voor de grote tafel. Het was wederom een enerverende avond. Alle spelers slaagden er in om minimaal één partij te winnen. Eredivisie speler Paul Bruijstens (Kaatheuvel) plaatste zich voor de halve finale. In zijn beste partij speelde hij het formidabele gemiddelde van 1.800. Hij kwam uit op het goede algemenen gemiddelde van 1.155. Hij won drie van de vier partijen en dat was voldoende om de eerste plaats voor zich op te eisen. Joop Messemaker (Dongen) had weinig geluk. Hij speelde liefst 18% boven de moyenne grens. Uitgerekend tegen hem speelde zijn tegenstanders vaak de beste partij. Joop liet overigens wel zien waartoe hij in staat is. Hij zette een prachtig partijgemiddelde neer van 1.00 precies. Dat deed hij overigens tegen zijn plaatsgenoot Jozef v.d. Ven. Ook Jozef speelde zeer verdienstelijk, maar wist eveneens maar één partij te winnen. Dat is onvoldoende om een plaats in de halve finale af te dwingen. Hij was wel de enige die poulewinnaar Paul wist te verslaan. Jan Versprille uit Breda plaatste zich eveneens. Ook Jan won drie van de vier partijen. Hij zette het degelijke algemeen gemiddelde neer van 0.479. Jan Peter Laros uit Tilburg had een slechte start en verloor de eerste twee partijen. De laatste twee werden wel in winst omgezet. Hij reikte hiermee echter niet verder dan een derde plaats en dat is onvoldoende om zich te plaatsen. Wel is hij de eerste reserve. Op vrijdag 15 november wordt de eerste halve finale gespeeld. De tweede halve finale vindt plaats op dinsdagavond 19 november. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart beginnen steeds om 19.30 uur.

Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Stunt P.C. Kamp tegen koploper
In Arnhem zorgde team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. voor een enorme stunt. Tegen koploper De trots van Kluirendal werd een puntje binnen gehaald. Ad Smolders en Piet Kamp moesten weliswaar verlies incasseren. Ad kreeg slechts 30 beurten en dat was deze keer voor hem te veel van het goede. Piet kwam niet in zijn spel en verloor eveneens kansloos. Een punt werd gered door Jan Ligtenberg en Leo Loonen. Leo hield de verdediging goed gesloten en speelde het net voor de neus van zijn rivaal uit. Jan Ligtenberg was de gevierde man van zijn team. In slechts 33 beurten was Jan al bij de finish. Hij kwam uit op het voortreffelijke moyenne van 0.606. De eindstand werd hierdoor bepaald op 4-4. Een voortreffelijke prestatie tegen de nummer één van de ranglijst.

Remise team SunControls
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart speelde team SunControls Tilburg met 4-4 gelijk tegen Cues & Darts uit Tilburg. Verlies was er voor Patrick Schrijver en Anton Smulders. Zowel Patrick als Anton Kwmaen elk drie caramboles te kort. Anton kreeg ook maar 45 beurten. Winst was er wel voor Nhiep Tran en Jos Hamers. Jos hield de verdediging uitstekend gesloten en loodste op deze manier de partij bekwaam naar de winst. Hij gaf zijn opponent geen schijn van kans. Nhiep Tran was de man van de avond. Nhiep purtte in slechts 28 beurten naar de finish. Hij liet het fomidabele gemiddelde van 0.892 voor zich noteren. Hij maakte ook een mooie serie van vier. Ook Patrick had overigens een fraaie reeks van vier. Door dit resultaat handhaaft team SunControls zich in de middenmoot. Op donderdagavond 14 november speelt team SunContrls opnieuw een thuiswedstrijd. Het moet het dan in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: Opnieuw volle winst ’t Vaartje
In Tilburg pakte team ’t Vaartje 1 opnieuw de volle winst in de drietallencompetitie. Het werd 15-30. Patrick Schrijver speelde een prima partij. In slechts 38 beurten kwam hij tot het fraaie gemiddelde van 0.763. Hij maakte een voortreffelijke serie van zes caramboles. Piet Vissers had zelfs maar 37 beurten modig. Hij kwam uit op het geweldige moyenne van 0.567. Ad Faro deed het qua beurten nog beter. Hij had zelfs maar 34 beurten nodig om de eindstreep te halen met het voortreffelijke moyenne van 0.735. Hij zette een mooie productei van vier neer. Door dit resultaat blijft team ’t Vaartje 1 meedoen voor de titel. Op maandag 18 november speelt team ’t Vaartje in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Steegje uit Made. Team ’t Vaartje heeft een goed resultaat nodig om de weg naar boven voort te zetten.
Op donderdagavond 21 november speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg in de viertallencompetitie tegen DKM uit Oosterhout. Dez wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: ’t Vaartje 3 blijft winnen
In Kaatsheuvel won team ’t Vaartje 3 met 24-29 van team Euphonia. De enige verliespartij kwam op naam van Arthur Snoeren. Arthur hield de schade beperkt. Aan de meet kwam hij slechts twee luttele caramboles te kort. Winst was er wel voor Ton Kemmeren. In de slotfase speelde hij het net voor de neus van zijn tegenstrever uit. Zijn opponent behoefde aan het eind nog slechts één luttele carambole te halen. Ton maakte nog wel een fraaie reeks van vier caramboles. Embert Broekhoven speelde de sterren van de hemel. Hij snelde in maar 36 beurten naar de finish. Hij liet het geweldige gemiddelde van 0.805 voor zich noteren. Dit kwam mede door de prima serie van vijf caramboles. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje 3 nu tweede met nog slechts vier punten achterstand op de koploper. Team ’t Vaartje 2 moest twee keer verlies incasseren. Eerst werd in Raamsdonksveer verloren van team ’t Sandoel.

Patrick Schrijver kwam nog het dichtst bij de finish. Toch kwam hij aan het eind nog drie caramboles te kort. Hij maakte nog wel een mooie serie van vier. Ook Piet Vissers had een productie van vier. Toch verloor ook hij. Hij kreeg ook mar 45 beurten. Ook Jos Hamers kon het niet bolwerken. Ook hij liep tegen een nederlaag aan. Daarna werd in sportcafé ’t Vaartje aangetreden tegen ’t Steegje uit Made. Bart de Wijs kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 36 beurten. Winst was er wel voor Piet Vissers en Patrick Schrijver. Patrick had een mooie voorsprong, maar kreeg vervolgens een serie van elf om zijn oren. Toch wist hij de winst nog te pakken. Ook Piet Vissers pakte de winst, mede door een fraaie serie van vier. Op vrijdagavond 8 november speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team ’t Steegje uit Made. Op dinsdagavond 12 november speelt team ’t Vaartje 3 in eigen huis tegen team Kierewiet uit Kaatsheuvel. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Ondanks twee verliespartijen houdt team ’t Vaartje 2 de toppositie in het vizier. Op vrijdagavond 15 november speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje tegen team HMS uit Sprang-Capelle. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

B2: Volle winst Royal Hedge
In Sprang-Capelle won team 18-30 van team HGL. Anton Smulders speelde een degelijke partij en pakte bekwaam de winst. Ook Piet Kamp deed het prima en zorgde voor de winst. Mark Pijnenburg blijft goed presteren. Hij had maar 41 beurten nodig om de eindstreep over te gaan. Hij zette het fraaie gemiddelde van 0.608 neer. Hij maakte bovendien een fbuleuze serie van acht caramboles. Door dit resultaat staat team Roya Hedge riant aan de leiding. De voorsprong met de nummer twee bedraagt nu al 21 punten. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 25-27 van team ’t loons Kwartier. Kopman Jan Ligtenberg hield zijn tegenspeler uitstekend in bedwang. Toch zag hij zijn tegenstander het net voor zijn neus uitmaken. Jan kwam slechts één luttele carambole te kort. Jan maakte nog wel een fraaie serie van vier. Johan Ligtenberg kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. De eer werd gered door Edwin Ligtenberg. De kersverse districtskampioen in de spelsoort libre. Liet zien bij het driebanden eveneens goed uit de voeten te kunnen. Hij pakte bekwaam de winst in maar 33 beurten. Hij zette het vorstelijke moyenne van 0.636 neer. Op dinsdagavond 19 november speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Pleintje uit Dussen. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen