Voorbeschouwing Hercules – VV Dongen

Foto:

Een weekje wel en dan een weekje niet voetballen, het onderbreekt het ritme en speelt altijd een beetje door in de hoofden van de spelers.

Bij verlies wil je zo snel mogelijk weer op het veld staan om het een en ander recht te trekken. Die pech had VV Dongen na het minieme verlies tegen VV Gemert waar de ploeg van Erbas in de tweede helft zijn ware gezicht toonde maar daar afgelopen zondag geen vervolg aan kon geven wegens het oneven aantal ploegen in de 3e Divisie. Zodoende is er altijd één ploeg vrij per weekend. Gelukkig kan aanstaande zondag 10 november de draad weer worden opgepakt. Dan speelt VV Dongen om 14.00 uur in Utrecht tegen Hercules.

Door Frank van Heteren

Tja, en dan speel je weer een uitwedstrijd. Dat noem ik dubbele pech want een thuiswedstrijd zou in deze fase meer dan welkom zijn geweest. In de gehele maand november speelt VV Dongen slechts één keer thuis en dat is volgende week tegen ADO 20. En dan is het nog niet klaar, want op 8 december speelt VV Dongen thuis tegen Westlandia en dat was het dan qua thuiswedstrijden. Niet fijn dus, maar aan de andere kant hebben we dan weer in 2020 het genoegen om meer op de Biezen te spelen. Dat dan weer wel!

Ik bedoel ermee te zeggen dat het programma niet meezit als je de huidige ranglijst positie in acht neemt. Het is lang geleden dat we VV Dongen ergens onderin hebben gezien en dat ziet er gewoon niet lekker uit. Maar moet je jezelf laten leiden door ranglijsten? Goed, de ene doet dat wel en de andere doet dat niet. Ik behoor tot de laatste groep. Waarom ? Omdat het team van Osman Erbas heel veel voetballend vermogen herbergt. Ik ben er absoluut van overtuigd dat de resultaten snel gaan komen. Als je ziet hoe we de afgelopen tijd hebben staan trainen en hoe de eenheid in het team steeds sterker wordt dan kan het niet anders dat er puntjes zullen worden gehaald.

Maar aan de andere kant kijken de tegenstanders ook naar de klassering en zij zullen niets anders willen doen om VV Dongen verder in het verdomhoekje te drukken. Zou ik (sportief gezien) ook doen. Als je een concurrent een flinke klap uit kan delen dan zal je dat niet nalaten. Terecht toch? Dat is misschien mijn grootste zorg, want stel dat je zondag weer gelijkspeelt of verliest en vervolgens weer de complimenten ontvangt voor het geboden spel dan kan dat gaan knagen aan het zelfvertrouwen en dat moeten we natuurlijk niet hebben.

Afgelopen dinsdag oefende de ploeg tegen FC Eindhoven (O-21). De 2-2 was (weer) een slechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Erbas had zijn gehele selectie opgetrommeld en gaf alle jongens minuten. Twee onnodige fouten leidden tot twee doelpunten voor FC Eindhoven, maar verder dan deze cadeautjes kwamen de Eindhovenaren niet. Soms met onnavolgbaar spel speelde VV Dongen de achterste linie van FC Eindhoven kapot echter het vizier van sommige spelers stond niet op scherp. Mart van Bree scoorde als spits twee doelpunten voor VV Dongen waarbij vooral de steekbal van Tom Wijkmans opviel.

Dus, weer goed gevoetbald maar weer niet de overwinning. Het is alsof de berg iedere keer opnieuw beklommen moet worden terwijl je denkt dat je de top al bereikt hebt. Dat vergt een enorme mentale flexibiliteit. Dat valt niet te trainen, dat zit in je! Daarbij kunnen de spelers elkaar helpen. Werken voor elkaar en vertrouwen hebben in de goede uitkomst. Voetballen kunnen ze wel, dat ziet iedereen!
Aanstaande zondag reizen we met de bus om 11.30 uur af vanaf de kantine. Hercules staat ons op te wachten. Altijd mooie potten tegen deze prachtige club. Het wordt ook een weerzien met ‘De Soldaat’ Tom Waltman, die dit seizoen overkwam van De Meern. Wilt u met eigen vervoer komen dan is het handig om te weten dat de wedstrijd om 14.00 uur begint. Wij zien u daar heel graag!

Reacties