Olympia ’60 wint spektakelstuk

In een meer spannend dan goede wedstrijd trok Olympia ’60 zaterdag aan het langste eind.

SSC ’55 ontving het team van trainer/coach Frans Ceton op sportpark Van Wijlen in Sprang-Capelle. De laatste keer dat beide teams de degens kruisten was in 2018, toen het duel zich nog afspeelde in de 3e klasse. Olympia vocht destijds tegen de uiteindelijk onvermijdelijke degradatie en verloor met 3-1. Nu waren de rood-witten het gelukkigst en namen met een 2-3 overwinning revanche.

De defensie van Olympia werd bij de aftrap gevormd door doelman Stephan Kragten, Tim van Wanrooij, Jesse Tennebroek, Kjeld Huveneers en de verrassend sterke Elroy Vereggen. Op het middenveld was deze keer, naast Gidy de Leeuw en Raymon Damen, plaats ingeruimd voor Lars van der Bruggen. Voorin waren Bryan Weistra, Thymo de Bruijn en Dennis Aarts geposteerd. De wedstijd stond onder leiding van scheidsrechter Cakir, die het hoge tempo dat op de mat werd gelegd goed kon volgen. Toch trad hij enkele keren te lankmoedig op tegen het met tijden harde spel van de kant van SSC. Zo spaarde hij al in de eerste minuut een SSC-speler die hard doorliep op doelman Stephan Kragten. Kragten leek behoorlijk aangeslagen, maar was gelukkig wel in staat de wedstrijd te vervolgen.

Vanaf de aftrap golfde het spel aardig op en neer en leken beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Toch was het Olympia dat voor het eerste doelgevaar zorgde en kans kreeg om vroeg op voorsprong te komen. De Leeuw kopte in de 5e minuut echter rakelings naast. Maar amper een paar minuten later was het wel raak. Dennis Aarts zette druk op zijn directe tegenstander en wist hem net buiten het strafschopgebied de bal te ontfutselen. Het leverde hem een vrije doortocht op en wist de doelman eenvoudig te verschalken. 0-1 na 8 minuten spelen. De defensieve fout werd de centrale verdediger zwaar aangerekend, want hij werd korte tijd later gewisseld. Na ruim een kwartier spelen werd SSC voor het eerst echt gevaarlijk. Een scherpe voorzet vanaf de rechterflank werd echter hopeloos gemist door hun spits. De volgende doelkans was weer voor Olympia. Huveneers zette met een subtiel lobje Raymon Damen vrij door de doelman. Hij kwam een teenlengte te kort om de bal goed te kunnen controleren, waardoor de kans verloren ging.

Na een half uur spelen verslikte Jesse Tennebroek zich in zijn directe tegenstander, die daardoor oog in oog kwam te staan met de doelman. Maar Stephan Kragten bracht met een uiterste inspanning gelukkig redding. Kort daarna wist Huveneers zich nog enkele keren te onderscheiden. Eerst met een gevaarlijke vrije trap, die Elroy Vereggen net niet binnen kon schieten. Een paar minuten later verschalkte hij de SSC-doelman bijna met een afstandsschot. Die wist echter met zijn vingertoppen de bal ternauwernood onder de lat weg te tikken. Uit deze redding volgden enkele corners. Uit de laatste van die reeks wist Gidy de Leeuw in de 38e minuut wel koppend het doel te treffen, nadat SSC er niet in slaagde de bal uit het doelgebied te krijgen. En met deze 0-2 stand zochten beide teams de kleedkamers op.

Na rust verscheen Ruth van der Dussen na enkele weken afwezigheid weer binnen de lijnen. Hij verving Bryan Weistra, die al een paar tikken te verwerken had gekregen. Het betekende dat hij zijn vertrouwde positie in de verdediging weer innam en dat Vereggen een meer offensieve rol kreeg. Niet alleen Olympia kende enkele omzettingen. SSC ging vanaf de aftrap een op een spelen en schoof de ingevallen centrale verdediger door. Het leverde meteen succes op. Na welgeteld 19 seconden kwam hij direct in scoringspositie en schoot de bal fraai achter Stephan Kragten. SSC rook bloed en wilde meteen op jacht naar de gelijkmaker en was een aantal keren bijna opnieuw succesvol. Olympia had het in de aanvangsfase van de tweede helft vreselijk moeilijk met het opportunistische spel van de ‘Wespen’ en kwam enkele keren goed weg. Tot twee keer toe werd namelijk op de doellijn redding gebracht en wist zo de verdiende gelijkmaker te voorkomen.

Het dwong Frans Ceton om in te grijpen. Hij bracht Nick van Wanrooij voor Lars van der Bruggen, die in de loop van de wedstrijd ook de nodige schade had opgelopen. Dennis Aarts versterkte zijn verdediging en Nick van Wanrooij nam diens plaats in de spits over. De gelijkmaker kwam er desondanks. Nadat Elroy Vereggen een door Thymo de Bruijn perfect genomen hoekschop net niet wist te verzilveren, was het SSC dat uit de eerstvolgende tegenaanval wel doeltreffend was. Het was dezelfde man die opnieuw wist te scoren. Stephan Kragten was in dit geval weinig gelukkig. Hij wist een eerste schot nog te keren, maar hij sloeg de bal recht voor de voeten van de SSC-speler. Het kostte hem weinig moeite de gelijkmaker aan te tekenen. Maar Olympia toonde direct veerkracht. Vanaf de aftrap, in de 63e minuut, tekende Nick van Wanrooij namelijk voor de 2-3.

Raymon Damen wist Thymo de Bruijn te bereiken, die zich op rechts knap ontdeed van zijn directe tegenstander. Zijn voorzet belandde voor de voeten van Wanrooij, die wel raad wist met deze kans. In het resterende deel van de wedstrijd deed SSC er alles aan om het tij nog te keren, maar slaagde daar niet meer in. Bij Olympia werd Thymo de Bruijn nog vervangen door Steven Haarbosch, die in de ultieme slotfase enkele keren voor dreiging wist te zorgen. Beide teams kregen nog wel de nodige kansen, maar gescoord werd er niet meer. Wel bleef het duel tot de laatste seconde spannend en vermakelijk. Elroy Vereggen werd door de vele aanwezige Olympia-supporters gekozen tot man van de wedstrijd. Het feit dat hij, zwaar onder druk gezet, erin slaagde in één enkele actie twee tegenstanders met een ‘panna’ te verrassen, droeg daar zeker aan bij. Volgende week wacht Olympia opnieuw een uitwedstrijd. Het treft dan het zaterdagteam van vv Dongen.