Mooie resultaten voor ATLEDO bij de Drunense Duinen Cross

Foto:

Ondanks de minder gunstige weersvooruitzichten, was het Atledo blauw in grote getale vertegenwoordigd bij de Drunense Duinen Cross.

Bij de B-pupillen maakt Jelle Jansen een val, maar na opstaan en weer doorgaan weet hij toch nog de negende plaats te bemachtigen. Willem de Jong wordt hier vijfde. Bij de A-pupillen meisjes loopt Anouk Rutjes naar een degelijke achtste plaats, ondanks een lichte blessure. Bij de A-pupillen jongens zien we een deelnemersveld van maart liefst 47 lopers, waardoor het een aardig gedrang is aan de start. Voor Atledo lopen hier Joeri van Helderen in zijn eerste cross, Ramon Derks, Siebe van der Lee, Goof Schoormans, Jasper Broeders, Ties Versluis en Fenn Oerlemans, die na een lange periode van afwezigheid weer meedraait en redelijk tevreden over de finishstreep komt.

Bij de D-junioren mochten Eva den Boer en Nieke Westerveen aan de slag. Eva den Boer heeft net haar eerste training bij de Mila Troopers achter de kiezen en gaat lachend over de finish. Voor haar is het een terugkeer na een behoorlijke hakblessure.  Nieke gaat voor hard, maar ook voor haar de fuikproblemen. Maar we kennen haar.. ze wil graag goed voor de dag komen en na een helse inhaalrace, haalt ze alsnog de zesde plaats, waar ze alsnog best tevreden mee is. Lucas Rutjes loopt zich naar een mooie derde plaats.

Dan last minute beslissing van Sijmen Doorakkers, die zijn debuut maakt (mwa, ergens 6 jaar geleden gelopen of zo). Hij traint behoorlijk hard de laatste maanden en op het laatste moment vond hij het wel tijd om zich te testen. Ook Anne de Jong staat aan de start. Op de startlijn ook de familie Laros en Jesse Fokkenrood, maar dat maakte voor Anne en Sijmen niet uit. Anne ging op de eerste lijn weg en Sijmen daar kort achteraan. Beiden wilde kijken hoe lang ze van voren konden blijven. Gewoon lekker gaan en zien waar het schip strandt. Bij Anne viel het doek na 1000 meter en voor Sijmen niet veel later… Anne loopt uiteindelijk naar de winst, dat wel, en Sijmen moest er vier voor laten. Prima resultaten!

Daarna Gwen van Hest, Lotte Griep en Roos de Jong aan de start Gwen stayert naar een derde plaats. Lotte en Roos, beiden een jaartje ouder, lopen deze cross kneiterhard. Ze sprinten gezamenlijk naar de finish en doen er nog een schepje erbovenop, wat een geweld. Roos gaat als eerste over de streep en Lotte daar vlak achter. Supergoed gelopen!

Reacties