Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 2 november 2019.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen Va-Tout 2 uit Breda. Ze begonnen weer opgewekt aan de eerste ronde. Cees Leemens en Stan Dankers hielden hun hoofd “cool” en wonnen met gemak 13-1. Annie Leemans en Wim de Wit stonden al snel op grote afstand van de tegenpartij maar moesten helaas toch de partij nog afgeven met 12-13. Jeffrey van Loon en Maikel Leemans kwamen niet echt in hun spel en verloren met 0-13. Stand na eerste ronde 1-2 voor Dongen. De 2 tripletten liepen prima: Joke, Jeffrey en Maaikel hadden weinig moeite en wonnen de partij met 13-1. Ook Cees, Wim en Stan wonnen met 13-6. Stand na de 2e ronde was daarmee 3- 2 voor Dongen!

Gemotiveerd startten ze de laatste ronde doubletten met de gedachten hier zit meer in. Annie en Wim deden wat er van hun verwacht werd; zij wonnen de partij met 13-8. Jeffrey en Maikel konden helaas de partij niet naar zich toetrekken en verloren met 9-13. Na een heel spannende partij, waarin beide teams de wedstrijd al konden beslissen, wonnen Cees en Stan met 13-12. Het was een mooie middag waarin ze hebben laten zien wat team spirit inhoudt. De volgende wedstrijd is op 9 november uit tegen JBC Plop 1 in Uden.

Team Dongen 2 speelde uit tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden. In de eerste doubletten ronde begon het voor Dongen wat moeizaam. Cor Timmermans en John van Rooden wisten als enige winst te behalen met een eindstand van 13-10. Pierre de Jong en Hans van Troost moesten hun meerdere erkennen met een eindstand van 9-13. Andre de Wijs en Karel Seebregts kwamen ook niet helemaal op stoom en verloren met 5-13. Tussenstand 2-1 voor L’Ammerzo. Echter in de tripletten ronde ging Dongen helemaal los. Cor, John en Karel speelden een uitstekende partij. Door goed spel en tactisch inzicht wisten ze hun triplette met 13-3 naar zich toe te halen. Door nog beter spel wonnen Pierre, Hans en Andre hun triplette zelfs met 13-0. De tegenstanders waren hiervan behoorlijk onder de indruk. Tussenstand 3-2 voor Dongen. In de tweede doubletten ronde moest er nog hard geknokt worden om de definitieve winst binnen te halen. Dat begon minder goed bij Andre en Karel. Zij werden met 2-13 in 5 beurten ingemaakt. Dus er moest nog minimaal één wedstrijd gewonnen worden voor een gelijkspel. Voor de winst moesten nog allebei de wedstrijden gewonnen worden. Deze zware taak wisten Cor en John uitstekend af te werken met een niet geringe overwinning van 13-6. Ook Pierre en Hans lukte het om na een achterstand toch de wedstrijd positief af te sluiten met een eindstand van 13-10. Totale eindstand 5-3 voor Dongen.

Op 9 november speelt Dongen 2 thuis tegen Jeu de Boules club ‘Mooie Boule 1’ uit Berlicum.

Team Dongen 3 waren vrij deze week en spelen op 9 november thuis tegen l’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Team Dongen 1 https://nlpetanque.nl/3e-divisie-3001-19-20/

Team Dongen 2+3 https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-19-20/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties