Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd deze week de eerste tussenronde gespeeld. Het was enorm spannend.

In de laatste wedstrijd hadden nog drie spelers kans om zich te plaatsen. Leo Loonen (Oosteind) had toen al drie wedstrijden gewonnen en was al zeker van de halve finale. In zijn beste partij zette Leo het mooie gemiddelde van 0.428 neer. In de laatste partij moesten Piet kamp (Raamsdonk) en Francine van Yperen (Standdaarbuiten) het tegen elkaar opnemen. Bij winst van Piet had ook Hans Boutier (Kaatsheuvel nog kans op het bereiken van de halve finale. Ook Piet zou dan nog kans hebben. Bij winst of een gelijkspel van Francine was Francine zeker. In slechts vijftien beurten speelde Francine de partij uit en verzekerde zich daarmee met een plaats in de halve finale. Eerder was de gelouterde Huub Schlangen (Tilburg) al uitgeschakeld. Huub won slechts één van de vier partijen. Ook komende week wordt er weer een tussenronde gespeeld.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
4-tallen: Winst Van den Nieuwenhuizen
In de viertallen competitie won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg opnieuw. Deze keer werd in Hilvarenbeek de winst gepakt op team Touché. Het werd 33-38. In de eerste sessie stevende Theo Laros bekwaam af op de winst. In slechts 46 beurten speelde hij de partij uit en kwam uit op 0.413. Hij gaf zijn tegenspeler geen schijn van kans. Op de andere tafel speelde Frans Kemmeren een gelijk opgaande strijd. In de slotfase trok hij de partij in slechts 48 beurten naar zich toe. In de tweede sessie pakte Ton Kemmeren bekwaam de winst. Hij speelde formidabel en kwam uit op het prima gemiddelde van 0.475. Kopman Embert Broekhoven werd aanvankelijk op een grote achterstand getrakteerd. Vervolgens begon Embert aan een geweldige inhaalrace. Aan het eind kwam hij nog maar 3 caramboles te kort. Hij liet het fantastische gemiddelde van 0.529 voor zich noteren. Door dit resultaat staat team Van den Nieuwenhuizen nu op een prachtige vierde plaats.

3-tallen: Volle winst ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje pakte team ’t Vaartje 1 de volle winst in de drietallencompetitie. Het werd 30-15. Patrick Schrijver speelde een degelijke partij en zette het fraaie gemiddelde van 0.547 neer. Hij gaf zijn rivaal geen schijn van kans. Ad Faro deed het met 0.568 nog iets beter. Ook hij hield zijn tegenstrever bekwaam op afstand. Willy v.d. Wiel liet een fraaie serie van vier noteren. Hij kwam uit op het schitterende moyenne van 0.613. Ook dit was voor zijn opponent te veel van het goede. Door dit resultaat blijft dit team meedoen in de top van het klassement

Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Team SunControls wint opnieuw
In Rumpt wist team SunControls Tilburg opnieuw de winst te pakken tegen team Apperekoi. Alleen voor Jos Hamers was er verlies. Jos kreeg ook maar 28 beurten. Winst was er wel voor Nhiep Tran, Anton Smulders en Anja Verbogt. Anton wist de partij net voor de neus van zijn opponent uit te maken. Zijn tegenstander behoefde toen ook nog maar één luttele carambole te halen. Ook Nhiep hengelde de partij bekwaam binnen. Hij liet zijn tegenspeler achter met nog slechts drie caramboles verschil. Anja was de beste speler van haar team. Ze had maar 48 beurten nodig en kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.416. Zowel Anton als Anja maakten allebei een prachtige serie van vier. Op donderdagavond 7 november speelt team SunControls tegen team Cues & Darts uit Tilburg.

Verlies P.C. Kamp
In sportcafé ’t Vaartje verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 1-7 tegen ontketend team Cortini uit Oosterhout. Drie van de vier spelers speelden de partij in slechts 37 beurten uit en dat was voor Leo Loonen, Piet Kamp en Jan Ligtenberg te veel van het goede. Ad Smolders redde een puntje. Hij kreeg zelfs maar 36 beurten en liet het prachtige gemiddelde van 0.694 voor zich noteren.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: ’t Vaartje 3 pakt opnieuw winst
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 3 met 29-22 van team D’n Berg uit Geertruidenberg. Jan Ligtenberg was de enige die verloor. Toch kwam Jan maar één luttele carambole te kort. Winst was er wel voor Bart de Wijs en Arthur Snoeren. Bart speelde een puike partij en won in slechts 45 beurten. Hij zette het goede gemiddelde neer van 0.733. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vier caramboles. Arthur Snoeren excelleerde. In maar 34 beurten spurtte hij naar de finish. Hij kwam uit op het fabuleuze gemiddelde van 0.676. Ook dit was ruim voldoende voor de winst. ’t Vaartje 3 staat nu op een fraaie derde plaats. Op vrijdagavond 8 november speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team ’t Steegje uit Made. Op dinsdagavond 12 november speelt team ’t Vaartje 3 in eigen huis tegen team Kierewiet uit Kaatsheuvel. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

B2: Verlies AK Deur & Interieur en Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Royal Hedge met 26-30 van team ’t Steegje uit Made. Bert van den Hooff kwam slechts 3 caramboles te kort. Piet Kamp en Anton Smulders allebei slechts één, zodat de schade beperkt bleef. Piet kreeg ook maar 49 beurten en Anton zelfs maar 47. Team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel verloor in Werkendam met 27-23 van het gelijknamige team. Erwin en Jan Ligtenberg kwamen beiden niet echt in hun spel en moesten hierdoor verlies incasseren. De eer werd gered door Edwin Ligtenberg. Hij hield zijn tegenstander op achterstand en pakte bekwaam de winst. Op dinsdagavond 12 november speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart een thuiswedstrijd tegen team BSV uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur. Team Royal Hedge heeft de winst nodig om zich te handhaven in de top. Team BSV staat op een mooie vierde plaats. Het belooft dus een moeilijke opgave te worden.

Reacties