Dames 1 DVVC weergaloos

Zondagmorgen als het nog een beetje rustig is op de velden van Sportpark Dongekant is het Dames1 team al zeer wakker aanwezig. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen v.v. Rijen spelen ze nog voor fotomodel voor een teamfoto en blaken dan al van zelfvertrouwen.

Na de aftrap gaat het spel snel en in het voordeel van de thuisploeg. De eerste goal kunnen ze al snel op hun naam schrijven. Ze weten elkaar te vinden en de bal door te geven. Ze weten aanvallen van hun gasten te stoppen, haast voordat ze aangevangen zijn.

Met een voorsprong die al mooi als eindsaldo zou zijn gaan ze de rust in, om na de thee op dezelfde voet verder te gaan. v.v. Rijen laat de kopjes niet hangen en blijven spelen om de bal terwijl ze regelmatig de bal uit het netje moeten laten vissen door de doelvrouwe. De goal van de Groen-Witten blijft vooralsnog leeg, de doelverdedigster staat een beetje eenzaam op haar helft, waar noch speelster in Geel-Groen noch speelster in Groen-Wit nauwelijks te vinden zijn.

Na 9 goals in het voordeel van DVVC liggen de dubbele cijfers toch nog niet voor het oprapen. Er wordt op gehoopt maar na een paar stevig afgeketste aanvallen lijkt het uit te blijven. Hoe mis kun je het hebben? In nog geen 15 minuten vallen nummer 10 én nummer 11. En in een alles of niets aanval, op het puntje van affluiten, perst v.v. Rijen er nog een overrompelende krachtsinspanning uit en maakt een mooie eretreffer. De (midden)aftrap is een formaliteit, want de speeltijd zit er op. Eindstand 11-1 Geweldig dames, pracht prestatie!

Bij dit team kunnen overigens altijd nieuwe sportieve dames komen om eens mee te trainen en trotse draagsters van het Groen-Witte tricot worden. Zin om mee te doen? Dinsdagavond is de trainingsavond. De training begint om 20.00uur. Je bent van harte welkom op Sportpark Dongekant.