Strijdbaar VV Dongen verliest in Gemert

Ondanks de teleurstelling van de 3-2 nederlaag gaf trainer Osman Erbas een groot compliment aan zijn jonge formatie.

“Als je met een 3-0 achterstand de rust ingaat en je weet dat het niet door de tactiek komt maar door een gebrek aan instelling, dan vind ik het heel knap dat de jongens dit nog gedurende dezelfde wedstrijd hebben weten om te draaien. Dat is heel moeilijk en ook heel knap. Jammer dat we de 3-2 niet eerder scoorden want dan had we zeker gelijkgespeeld en misschien nog wel gewonnen.”

De inhaalrace die VV Dongen moest afleggen was geheel te danken aan een slechte eerste helft. “Ja, iedere ploeg heeft weleens een off-day en dat is ook heel normaal op dit niveau, maar de manier waarop we de doelpunten weggaven was onnodig aangezien we tot en met het eerste doelpunt niet fantastisch speelden maar ook weinig gevaar te voorduren kregen.”

VV Dongen had een drietal wijzingen in de basiself wegens schorsingen, blessures en zakenreizen. Vooral in verdedigend opzicht leek VV Dongen een beetje kwetsbaarder terwijl er in aanvallend opzicht niet veel veranderde t.o.v. de gewonnen wedstrijd tegen FC Lienden. De beste kansen waren in het eerste kwartier voor VV Dongen. Al in de openingsminuut hadden ze de leiding kunnen nemen maar het schot van Mart van Bree werd gepareerd door keeper Barten. Een paar minuten later was het Anouar Moukouh die zichzelf ontdeed van de linksback van VV Gemert en een open schietkans creëerde. De poging miste de overtuiging en vloog naast.

Ook verdediger Luuk Hultermans had een vrije baan om uit te halen maar koos voor de combinatie meet een slap schot als resultaat. VV Gemert trachtte het met snelle uitvallen om zodoende hun ijzersterke spitsen aan het werk te zetten. In de 20e minuut leverde een simpele een-twee door het centrum van de Dongen-defensie een treffer op. Daniels’ doelpunt bevrijdde VV Gemert en VV Dongen oogde aangeslagen. In een mum van tijd maakten Kuppen (36e min) en Jacobs (43e minuut) er 3-0 van en leek het duel gespeeld.

“In de rust heb ik de jongens aangesproken en gezegd dat we minimaal een tweede helft moesten laten zien die VV Dongen – waardig zou zijn.” Waar het schip zou stranden wist Erbas ook niet maar hij constateerde, net als het goed opgekomen publiek, een metamorfose binnen zijn team. VV Dongen drong VV Gemert terug en won elk duel. Het tempo werd opgevoerd en met de aanvallende impulsen van Shenty Saez en Jaouad Ballahsan leek het erop dat er iets stond te gebeuren. VV Gemert was geen schim meer van de ploeg die in het laatste deel van de eerste helft zo hard van zich had afgebeten. Mart van Bree schoot in de 58e minuut een voorzet van Anouar Moukouh binnen (3-1) en er leek nog genoeg tijd om het tij te keren. Uiteraard was dit niet risicoloos waardoor VV Gemert tot twee keer toe de kans had om de boel definitief te beslissen. Een redding van Wessel Sprangers en een hopeloze poging van Thijs van Pol op twee meter voor de goal hielden VV Dongen in de race.

VV Dongen kon blijven domineren en creëerde vier kansen waarvan er zeker twee 100 % waren. “Er had er minimaal eentje van moeten hangen want dan had ik het nog weleens willen zien.” De aansluitingstreffer (3-2) van de uitblinkende Nassim Asrih werd in de blessuretijd gemaakt en kwam dus voor VV Dongen te laat.
VV Dongen is aanstaande zondag vrij en zal een week daarna het moeten opnemen in Utrecht tegen Hercules.