HV Dongen nieuws

De Dames 1 van HV Dongen, uitkomend in de 2-e divisie landelijk, speelde een thuiswedstrijd tegen Westlandia Dames 1. Westlandia uit Naaldwijk had in de 3 wedstrijden die tot nu toe zijn gespeeld nog geen punten gehaald en Westlandia vinden we dan ook terug op de laatste plaats.

Dongen daarentegen is uitermate goed aan het zaal-seizoen begonnen. 2 overwinningen en een gelijkspel brengt Dongen naar plaats 2. En misschien zit er nog meer in, maar dan wel ‘even’ winnen van Westlandia. HV Dongen kende een moeizaam begin. Pas na 5-6 minuten valt het eerste doelpunt. Toch weet dongen een klein gaat te maken en gaat rusten met een 11-7 voorsprong. Na rust is het Westlandia dat scherp begint en terugkomt tot 13-11. Deze stand blijft lang staan. In deze fase is het verdedigend goed, maar te weinig variatie in de aanval.

Beide teams weten minuten lang niet te scoren. Toch tegen het eind van de wedstrijd weet HV Dongen de score op te voeren naar een 27-14 eindstand. Daarmee komt HV Dongen terecht op de gedeelde eerste plaats. De volgende thuiswedstrijd is Zondag 10 November 11:50 in de Salamander tegen Foreholte DS2.