DVVC1 behaalt volle winst op TVC

Zondag 20 oktober stond de wedstrijd DVVC – TVC Breda op het programma. Dat betekende de nummer 4 thuis tegen de nummer 3. Het was dan ook vooraf bekend dat dit een spannend pot zou worden.

Ook kwam DVVC een oude bekende tegen in de persoon van Nijs, trainer van TVC Breda. Hij kent nog een aantal spelers dus was er vooraf weer veel duidelijk. DVVC begon goed aan de wedstrijd en kreeg al gauw wat kleine mogelijkheden in het begin van de wedstrijd. Ondanks het redelijke veldspel en het harde werken moest DVVC wel oppassen voor de snelle counters van TVC Breda. Na ongeveer vijf minuten was het raak voor DVVC. Na een goede diepe bal van Dylan Clemens zag Maikel van Bragt op zijn beurt dat er weinig aansluiting was. Hij bedacht zich geen moment en schoot vanaf de zijkant op goal. Met wat geluk ging de bal via de tenen van de keeper in het doel, 1-0!

Na deze goal kreeg DVVC nog wel wat kleine kansen maar kon het weinig gevaar stichten. Het grootste gevaar kwam van TVC Breda. Zo’n 20 minuten na de openingsgoal kwam, wegens slordig balverlies van DVVC aan de rechterkant, de uitploeg op gelijke hoogte met DVVC. De linksbuiten van TVC Breda maakte handig gebruik van het balverlies en bracht de score na een goede actie terug op 1-1. Enige tijd hierna volgde een klein opstootje waarbij van elk team één speler geel kreeg.

Hierna was DVVC het enige tijd kwijt en de achterstand kon dan ook niet uitblijven. Na ongeveer 35 minuten spelen was het opnieuw raak voor TVC Breda. Na het verkeerd wegwerken van de bal kon de gretige rechtsbuiten van TVC Breda de bal voor leeg doel binnen tikken, 1-2.

DVVC kwam hierdoor tot aan de rust niet meer in het spel en mocht van geluk spreken dat de score bij 1-2 bleef. TVC Breda creëerde tot aan de rust nog een aantal goede kansen en raakte ook nog een keer de paal. Vlak voor rust dacht Dylan de Ruijsscher de 2-2 te maken maar de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Ruststand 1-2.

Na de thee werd er 1 wissel doorgevoerd en kwam Jason Kuklewski in het veld voor Dylan Clemens. DVVC begon goed aan de tweede helft en er was duidelijk afgesproken om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Deze kwam dan ook in de 55e minuut. Jason Kuklewski beloonde zijn invalbeurt opnieuw met een doelpunt. Door gretig reageren kwam hij als 1e bij de bal en schoot hem net over de keeper heen, 2-2! Na de aansluitingstreffer golfde het spel heen en weer. Door goed verdedigend werk van DVVC werden er maar kleine kansjes weggegeven, als TVC Breda toch een kans kreeg dan was daar nog altijd Tim Seegers als sta in de weg. Nadat Dylan de Ruijsscher gewisseld werd voor Stefan van Dongen werd het duidelijk dat DVVC vol voor de winst ging. Dit resulteerde in een aantal goede kansen en DVVC drukte door. Uiteindelijk kwam daar de verlossende 3-2 door wie anders dan Remco Kroese. Na goed doorzetten aan de rechterkant van Geert Jacobs gaf hij de bal aan Remco Kroese, die bedacht zich geen moment, draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal met zijn slechte been snoeihard in de kruising, 3-2!

TVC Breda moest hierdoor wat meer druk naar voren gaan zetten om toch nog een gelijkspel uit het vuur te trekken, echter resulteerde dit juist in meer kansen voor DVVC. TVC Breda kwam er niet meer aan te pas en 5 minuten voor tijd gooide Stefan van Dongen de wedstrijd op slot. Na een snelle inworp van Jason Kuklewski kwam de bal bij Maikel van Bragt die een goede voorzet gaf op Stefan van Dongen die de bal prachtig binnenschoot, 4-2! De laatste minuten was een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Toen de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd kon iedereen genieten van de verdiende overwinning.

Zondag 27 oktober speelt DVVC uit tegen TPO in Moerdijk. Vorig seizoen sloot DVVC de competitie daar af met een 7-2 nederlaag waardoor DVVC uit is op revanche. De koppositie ligt voor het grijpen bij een overwinning op TPO!