Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is er een unieke prestatie geleverd in het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg driebandentoernooi voor de grote tafel.

Wilfred Tempelaars uit Made maakte vanaf acquitte en prachtige serie van negen caramboles. Hij speelde de tiende iets te dun aan en miste deze. Twee beurten later speelde hij de partij uit. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 3.333. Hij speelde liefst 60% boven de klassengrens. Het hoogste algemeen gemiddelde kwam op naam van Paul Bruijstens (Kaatsheuvel). Hij kwam uit op 0.952. Wilfred plaatste zich rechtstreeks voor de halve finale.

Dongenaar Bart Hultermans deed dit ook. Bart speelde 30% boven de klassengrens. Hij won net als Wilfred drie van de vier partijen. Francine van Yperen uit Standdaarbuiten won ook drie van de vier partijen. Zij speelde 10% boven de kllssengrens. Zij verzekerde zich van een paalts in de tussenronde. Ook Paul Bruijstens is hier inmiddels van verzekerd. Ook Jozef v.d. Ven (Dongen) is door. Jozef won zijn eerste twee partijen en dat bleek vodoende te zijn voor de tweede plaats. Zijn plaatsgenoot Joop Messenmaker plaatste zich niet rechtstreeks. Hij heeft nog kans om als één van de beste derden door te gaan. Dongenaar Embert Broekhven werd uitgeschakeld. Ook deze week worden er weer voorrondes gespeeld.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
4-tallen: Van den Nieuwenhuizen blijft winnen
In de viertallen competitie won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg opnieuw. Deze keer werd het in Oosterhout 33-36 tegen team DKM. Theo Laros was de enige die verloor. Hij kreeg ook maar 44 beurten. Frans Kemmeren finishte na 39 beurten en kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.487. Reserve Ton Kemmeren deed het nog beter. Hij kwam uit op 0.513. Kopman Embert Broekhoven was de beste man van zijn team. In maar 34 beurten zeete hij het formidabele gemiddelde van 0.617 neer. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier. Op donderdagavond 24 oktober speelt team Van den Nieuwenhuizen Schikderwerken in sportcafé ’t Vaartje tegen team DCM uit Oosterhout. De wedstrijd begint o 19.30 uur.

3-tallen: Winst ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 1 in de drietallencompetitie met 28-26 van team ’t Hartje uit Oosterhout. Patrick Schrijver maakte een gewedige serie van vijf caramboles. Toch kwam hij aan de meet nog één luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.608. Ook Ton Kemmeren kwam slechts één caramboe te kort. Ton stond ver achter toen hij de inhaalrace inzette. Helaas kwam hij net te kort. Hij kreeg maar 37 beurten en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.486. Piet Vissers pakte de winst wel. Hij zette hetprima gemiddelde van 0.488 neer. Op maandagavond speelt team ’t Vaartje in sportcafé ’t Vaartje de thuiswedstrijd tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Team SunControls uit de beker
Team SunControls Tilburg speelt is door team F.D.V. Jacoby uit Hoeven uit de beker gewipt. Dit wasoverigens ook de verwachting. De opponent komt uit in de eerste divisie, terwijl SunContros slechts in de vierde divisie speelt. Bert van den Hooff kwam er niet aan te pas. Hij wist toch nog enkele caramboles te maken. Anton Smulders reikte in een set tot 11 caramboles. In zijn beste set zetten Anton het gemiddelde van 0.562 neer. Anja Verbogt kwam tot 12 met een beste set gemiddelde van 0.588 en Nhiep Tran zelfs tot 14 caramboles met het fraaie moyenne van 0.608. Team SunControls is weer een ervaring rijker. In de competitie speelde team SunContros gelijk tegen team de Hazelaar uit Rosmalen. Winst was er in sportcafé ‘t Vaartje voor Patrick Schrijver en Anja Verbogt. Patrick kwam uit op een gemiddelde van precies 0.500. Nhiep Tran maakte nog wel een mooie serie van vijf caramboles, maar moest desondanks verlies incasseren. Ook Bert van den Hooff kon het nier bolwerken. Hij kreeg ook maar 48 beurten.

Verlies P.C. Kamp
In Oss verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 6-2 van team Van Rossum. Ad Smolders speelde en marathonpartij. Hij kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij maakte nog wel een mooie reeks van vier caramboles. Willy v.d. Wiel kreeg maar 44 beurten en moest verlies incasseren. Piet Kamp maakte een fraaie serie van vier, maar kon verlies niet voorkomen. Leo Loonen redde de eer. In maar 47 beurten pakte Leo bekwaam de winst met het mooie gemiddelde van 0.425.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B1: ’t Vaartje 2 pakt volle winst
In Sprang-Capelle pakte team ’t Vaartje de volle winst. Tegen HGL werd het 21-30. Jas Hamers speelde een degelijke partij. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes caramboles. Hij kwam uit op 0.455. Ruim voldoende om de winst binnen te slepen. Leo Loonen en Willy v.d. Wiel maakten beiden een fraaie reeks van vijf. Leo Had maar 45 beurten nodig om de winst binnen te halen. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.644. Willy had zelfs maar 41 beurten nodig. Hij zette het geweldige moyenne van 0.902 neer.

Door dit resultaat handhaaft dit team zich in de top. In Terheijden verloor team ’t Vaartje 3 met 29-27. Theo Laros kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Voor kopman Embert Broekhoven was er een gelijkspel. Arthur Snoeren was de enige die de winst binnen wist te hengelen. Met dit resultaat houdt team ’t Vaartje 3 aansluiting met de top van het klassement. Op vrijdagavond 25 oktober speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team D’n Berg 2 uit Geertruidenberg. Op dinsdagavond 29 oktober speelt team ’t Vaartje 3 in eigen huis tegen team D’n Berg 1. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

B2: Winst AK Deur & Interieur en Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 26-22 van team BSV uit Waalwijk. De enige verliespartij kwam op naam van Johan Ligtenberg. Johan kwam niet in zijn spel en moest daarom verlies nemen. Hij maakt4e nog wel een prachtige serie van vijf caramboles. Edwin Ligtenberg had maar 41 beurten nodig om te finishen. Hij gaf hiermee zijn tegenstander geen schijn van kans. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.512. Vader Jan wist met 0.600 een nog beter moyenne neer te zetten. Ook hij pakte bekwaam de winst. In Oosterhout won team Boomkwekerij en tuincentrum

Royal Hedge Dongen met 24-28 van team de Eekhoorn. Alleen teamleider Ton Hamers moest gering verlies incasseren. Winst was er wel voor Anton Smulders en Piet Kamp. Anton had maar 46 beurten nodig en kwam uit op het gemiddelde van 0.500 precies. Piet kwam uit op hetzelfde gemiddelde. Hij was al in 38 beurten bij de finish. Door dit resultaat staat team Royal Hedge nu alleen aan kop. Op dinsdagavond 29 oktober speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Steegje uit Made. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen