ONI op weg naar topklassering in 3D

Na alweer een gemakkelijke winstpartij op BZC heeft ONI een plaatsje bij de bovenste 3 ingenomen op de ranglijst.

Met de 6-2 eindstand werden de krachtsverhoudingen heel juist weergegeven, ONI doet wat het wil, maar moet de volledige 90 minuten bij de les blijven ook al gaat het meestentijds van een leien dakje, want juist op het moment van verslappen slaat de tegenstander in deze 3e klasse wel toe.

Maar zoals in een regionaal voetbalkrantje geschreven heeft ONI de beschikking over klasbak De Bont en helpt hij de oranje blauwe aan de overwinningen. Nou deze vlieger gaat natuurlijk niet helemaal op, nee ONI doet het als team, legt wekelijks een team prestatie op het veld en ja men heeft de gemakkelijkst scorende spits binnen de gelederen, maar dan nog moet de Bont de balletjes wel krijgen en daar zorgen zijn teammaten voor. En gaat alle aandacht dan uit naar de klasbak spits, dan profiteert daar weer een andere oranje blauwe leeuw van, die dan met een brede grijns op het gezicht zijn doelpunt mee pikt.

Voordat ONI aan de winst kon gaan denken, kwam de promovendus wel eerst op achterstand na een kopbal uit een corner in de 4e minuut. Nadat publiekslieveling Jessy Gire tot 2 keer toe zijn kansen niet wist te benutten, vond de Bont he wel genoeg en scoorde hij in de 23e min de 1-1 en in de 41e minuut de 2-1 Na de rust een zelfde spelbeeld, BZC loerend op een counter en ONI op jacht naar meer treffers, en die kwamen er dan ook door toedoen van Jelle Horsten, 3-1, Bzc kwam gelijk hierna weer op 3-2, maar amper 40 sec later lag de 4-2 van de Bont alweer in het netje en maakte Jaap van de Waarden en Jessy Gire nadien de 5 en 6- 2.

Een prima uitslag voor de oranje blauwe leeuwen die deze middag ook nog de nodige afwezige moest missen door allerlei omstandigheden, wat maar wil zeggen hoe sterk ONI ook wel niet in de breedte is geworden.

Het vlaggenschip vaart rustig zijn koers en is op weg naar misschien wel een record onder de noemer ongeslagen wedstrijden. A.s zaterdag moet men de zege reeks gaan voort zetten bij Haaften, misschien wel de gevaarlijkste tegenstander van de laatste weken, daar Haaften onder aan de ranglijst bungelt en er al vlug enige vorm van onderschatting en overschatting binnen de gelederen kan sluipen, Hier zal men binnen ONI voor moeten zien te waken.