Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 5 oktober 2019.

Team Dongen 1 speelde thuis tegen L’Ammerzo 1 uit Amerzoden. Eindstand werd 6-2 voor Dongen1. Ze begonnen de 1e ronde doublet goed. Stan Dankers en Cees Leemens wonnen hun partij met 13-7. Ook Wim de Wit en Joke Lobo wonnen vrij gemakkelijk met 13-3. Jeffrey van Loon en Maikel Leemans verloren de partij helaas met 4-13. De 2e ronde triplette liepen ze verder uit: Cees, Stan en Joop wonnen hun partij met 13-7 en ook Annie Leemans, Jeffrey en Maikel 13-7. De tussenstand was nu 4-1 voor Dongen. In de 3e ronde doubletten wisten Wim en Joke weer te winnen met 13-3 en ook Maikel en Stan wonnen de partij met 13-8 dus winst in de “pocket”. Jeffrey en Joop Weterings speelde 8-13. Waarmee de eindstand kwam op 6-2 voor Dongen1. Op 19 oktober speelt Dongen1 uit tegen Jeu de Bommel 1 uit Zaltbommel.

Team Dongen 2 speelde thuis tegen CDP les Cailloux 3 uit Zeist. Het is voor Dongen 2 een schitterende overwinning geworden met 7–1. Hier volgt het verloop: Ronde 1: Doublet 1, Cor Timmermans en John van Rooden kwamen net te laat in hun spel. Doordat de but (het houten balletje) telkens werd uitgeschoten was het na de 5e mene nog steeds 0-0. De tegenpartij pakte daarna 2 maal 4 punten achtereen. Ze konden zich nog terug knokken naar 7 punten, maar verloren toch nog met 7-13. Doublet 2, Pierre de Jong en Hans van Troost speelde een sterk partijtje boules en lieten de tegenstanders achter met nul punten. Uitslag 13-0. Doublet 3, Kees Jacobs en Andre de Wijs waren snel klaar met hun tegenstanders en wonnen verdiend met 13-2.

Ronde 2: Triplette 1, Kees, Cor en John speelde een goede aanvallende partij en liet de tegenpartij kansloos achter met 13-0. Triplette 2, Pierre, Hans en Andre speelde een degelijk partijtje boules zowel het plaatsen en schieten van elke bal was allemaal prima en wonnen ook verdiend met 13-5.

Ronde 3: Doublet 1, Cor en John kregen nu wel behoorlijk tegenstand maar door goed en aanvallend spel wisten ze de partij met 13-9 te winnen. Doublet 2, Pierre en Hans moesten nu alle zeilen bijzetten om tot winst te komen, maar bleven beide goed spelen tot het einde en wonnen nipt met 13-12. Doublet 3, Kees en Andre hadden weinig tegenstand en wonnen zeer snel met 13-5. Waarmee de einduitslag kwam op 7-1 voor Dongen2. De volgende wedstrijd is uit op 2 november tegen l’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Team Dongen 3 moesten uit naar Oss om tegen Boules de Boeuf 2 de 2e NPC wedstrijd te spelen. De banen daar waren met weinig grind en veel hobbels wat echt even wennen was. Doublet Wim Boersen en Corrie Koreman hadden in de 1e ronde hier weinig moeite mee en wisten hun wedstrijd te winnen met 13-1 . Bij de andere 2 doubletten ging het tot de helft gelijk op, maar daarna wisten de tegenspelers de eindoverwinning in de wacht te spelen. Wim Koreman en Willy Boersen verloren met 5-13 en Karin Jansen en Ruud van Dijk met 8-13.

Bij de triplettenronde kregen Corrie Koreman en de fam. Boersen geen vat op de wedstrijd en verloren met 13-1. Bij de andere triplette gingen ze tot 10-10 gelijk op maar jammer genoeg verloren Wim, Karin en Ruud met 13-10. Een overwinning zat er dus niet meer in. Maar ze gingen nog voor een gelijkspel. In de doublet ronde 3 spelen Karin en Ruud goed. Het ging gelijk op maar nu pakten ze wel de overwinning met 13-12. Bij Wim en Corrie Koreman ging het ook gelijk op. De tegenstander komt op een gegeven moment met 12-10 voor maar ze weten de partij in de volgende mene’s om te draaien in een overwinning naar 12-13. Ook bij Wim en Willy Boersen ging het spannend worden, jammer genoeg verloren ze de partij met 11-13. Zo verliezen ze de wedstrijd met 5-3 en gaan ze zich weer voor bereiden op onze volgende NPC wedstrijd. Die is over 2 weken, op 19 oktober, in Dongen tegen CdP Cailloux 3 uit Zeist.

Team Dongen 1 https://nlpetanque.nl/3e-divisie-3001-19-20/

Team Dongen 2+3 https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-19-20/

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen