Opnieuw winst Olympia ’60

Na de derde zege op rij is Olympia ’60 de trotse koploper van de 4e klasse E. Het versloeg deze keer de amateurs van Willem II uit Tilburg met maar liefst 7-1. Het Tilburgse gezelschap bevat een aantal zeer balvaardige spelers. Dit team zou in de zaal zeker hoge ogen gooien, maar had duidelijk veel moeite met het slecht bespeelbare veld.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kassem, die de kaarten op zak hield. Hij floot een bijna foutloze wedstrijd. De opstelling van Olympia kende geen verrassingen. Wel opmerkelijk dat Dennis Aarts opnieuw plaats moest nemen op de bank. Een van de oorzaken is ongetwijfeld het goede spel de laatste weken van Raymon Damen.

Met Damen is ook meteen een van de hoofdrolspelers van de eerste helft genoemd. Hoewel Olympia in aanvang slordig speelde, was hij diverse keren betrokken bij gevaarlijke situaties. Hij was het dan ook die na 17 minuten, op aangeven van Bryan Weistra, de score wist te openen.  In de 28e minuut verdubbelde hij zelfs de marge, deze keer op aangeven van Thymo de Bruijn. De wedstrijd leek voor rust zelfs al gespeeld, toen Nick van Wanrooij, met een perfect ingeschoten vrije trap van zo’n 25 meter, de score op 3-0 bracht.

Na rust leek het dat Olympia de voorsprong snel verder wilde uitbreiden. Direct na de aftrap stichtte het zoveel gevaar dat een Willem II-verdediger bijna zijn eigen doelman verraste.
Deze bracht heel moeizaam, ten koste van een hoekschop, nog net redding. Uit die hoekschop kopte Van Wanrooij vervolgens op de kruising. Een 4-0 voorsprong had op dat moment de definitieve nekslag betekend, maar het pakte iets anders uit. Een verdwaalde hoge bal over de Dongense verdediging werd verkeerd ingeschat en viel voor de voeten van een Tilburgse aanvaller, die Stephan Kragten wist te verschalken. Wat daarop volgde, was een korte fase waarin Willem II de regie in de wedstrijd overnam. De aansluitingstreffer viel echter niet.

Coach Ceton achtte de tijd rijp voor een aantal wissels. Zo werd De Bruijn vervangen door Aarts, Elroy Vereggen nam de plaats in van Nick van Wanrooij en Lars van der Bruggen nam het stokje over van Jochem Vogels. Met nieuw elan pakte Olympia het initiatief weer op en wist de score snel op te voeren. Zo wist Kjeld Huveneers met een splijtende pass Weistra te bereiken. Zijn voorzet werd doeltreffend afgerond door Aarts, 4-1 na 60 minuten. En amper vijf minuten later wist Gidy de Leeuw Weistra te bereiken, die op zijn beurt langs zijn directe tegenstander snelde, een tackle ontweek en de 5-1 onberispelijk tegen de touwen schoot.

Het slotakkoord was ook voor Olympia. Eerst was het Jesse Tennebroek die op avontuur ging. Hij stelde Elroy Vereggen in staat de 6-1 te scoren. En in de slotseconden rondde Aarts opnieuw een pass van De Leeuw doeltreffend af. Zijn treffer betekende de 7-1 eindstand. Volgende week gaat Olympia op bezoek bij RFC in Raamsdonksveer en is het de vraag hoe het dan omgaat met de nieuwverworven status.