Eerste driepunter voor dames 1 De Vennen

Na gelijke spelen in de eerste twee competitieduels boekte dames 1 van De Vennen in het thuisduel tegen DWK uit Barneveld de eerste overwinning van het seizoen. Heren 1 was ook dichtbij die eerste driepunter maar moest opnieuw in de slotfase de punten aan de tegenstander laten.

Het duel tussen de dames van De Vennen en De Waterkip (DWK) ging lang gelijk op. De Vennen was wel constant de ploeg die op voorsprong kwam maar de gasten wisten telkens weer langszij te komen. In totaal verscheen er zes keer een gelijke stand op het bord, voor het laatst bij de stand 10-10 ver in de derde periode. Met nog anderhalve minuut te gaan voltooide captain Fleur Wolf haar hattrick en binnen die anderhalve minuut volgden nog treffers van Judy Goossens, Rachel de Vet en Minet Peeters zodat de laatste rust aanbrak met een 14-10 voorsprong. DWK was definitief knock-out en de slotperiode werd rustig uitgespeeld totdat bij 16-11 het slotsignaal klonk. De overige treffers kwamen deze wedstrijd van de hand van Maud Schalken (3x), Janneke Steenks (2x), Demi Waijers (2x), Iris Akkermans en Rachel de Vet en Judy Goossens. A.s. zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor de Dongense dames, dit keer ontvangen ze om 19.50u het team van de Rijn uit Wageningen.

Heren 1 kende in keeper Aisso Bosker zijn uitblinker van het duel bij Wiekslag in Alblasserdam. Met 2 gestopte strafworpen en nog volop andere reddingen hield hij De Vennen lang in de race voor de eerste overwinning van het seizoen. In het brede bad moesten de heren hun draai zien te vinden en vooral in de aanval was het hard werken tegen een fysiek sterke ploeg. De Vennen werd daarbij niet geholpen door een opzichtige fouten makende jurytafel en een wisselend optreden van de scheidsrechters. Waar zij in de openingsperiode een heel pietluttige uitleg aan de vernieuwde spelregels gaven lieten zij die wijze van fluiten in het vervolg weer varen, wat tot verwarring bij de spelers leidde. Toch was het De Vennen dat in de eerste twee periodes het heft in handen nam en via treffers van Lars van Oosterbosch (3x), Mart Graauwmans en Tim Schalken halverwege een 3-5 voorsprong koesterde. In de derde periode kwamen daar niet veel treffers bij, na de 3-6 door Bas ten Bulte kwam Wiekslag wel dichterbij tot 5-6.

De Vennen slaagde er nog maar zeer moeizaam in om het eigen aanvalsspel te spelen, de blokkerende acties van de thuisverdedigers werden niet bestraft en de afstandsschoten waren een te makkelijke prooi voor de thuiskeeper. Verdedigend liet De Vennen wat steekjes vallen en de thuisploeg profiteerde in de slotperiode door 4 keer achtereen te scoren voordat Tim Schalken de 9-7 eindstand op het bord mocht zetten. Ook voor de heren a.s. zaterdag een thuisduel, na de dames gaan zij vanaf 20.50u de strijd aan tegen een oude bekende, De Treffers uit Rosmalen.