Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Team SunControls Tilburg heeft opnieuw de overwinning gepakt. Deze keer moest de Hazelaar uit Rosmalen het onderspit delven.

In sportcafé ’t Vaartje was er in de eerste sessie winst voor Patrick Schrijver en Nhiep Tran. Nhiep speelde een gelijk opgaande partij, maar wist in de slotfase alsnog de winst naar zich toe te trekken. Patrick excelleeerde in maar 28 beurten was hij al bij de finish met het formidabele gemiddelde van 0.892. Hij maakte bovendien nog een sublieme serie van zeven caramboles. In de tweede sessie moest Anja Verbogt verlies incasseren. Zij kreeg slechts 37 beurten en kwam toch maar vier caramboles te kort. Ze kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.432 en maakte bovendien een fraaie serie van vier. Bert van den Hooff moest nu de winst veilig stellen. Bert nam een voorsprong, maar werd vervolgens gepasseerd door zijn tegenstander. Bert rechtte andermaal de rug en sloeg opnieuw een gaatje. Deze voorsprong wist hij vast te houden.

P.C. Kamp speelt thuis
Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. speelt op vrijdagavond 11 oktober in sportcafé ’t Vaartje tegen team DIB uit Boxtel. Team Kamp bestaat uit Ad Smolders, Willy v.d. Wiel, Leo Loonen, Ton Kemmeren, Jan Ligtenberg, Johan Ligtenberg en Piet Kamp.
De aanvang van deze wedstrijd is om 19.30 uur. Op deze avond speelt team SunControls een uitwedstrijd tegen Molenvliet in Waalwijk.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: Winst ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 1 met 28-27 van team BSV uit Waalwijk. De enige verliespartij kwam op naam van Patrick Schrijver. Patrick kreeg ook maar 45 beurten. Hij kwam nog vijf caramboles te kort. Hij maakte nog wel en prima serie van vier. Winst was er wel voor Willy v.d. Wiel en Ad Faro. Willy had aar 47 beurten nodig om de finish te bereiken. Zijn opponent behoefde toen ook nog maar één luttel carambole te maken. Ad Faro was de beste speler van de avond. Hij zette het puike gemiddelde neer van 0.595. Zijn tegenstrever kwam maar twee caramboles te kort. Team ’t Vaartje is inmiddels opgerukt naar de vijfde plaats. Op maandagavond 14 oktober speelt team ’t Vaartje in eigen huis tegen team ’t Hartje uit Oosterhout.

Opnieuw winst Van den Nieuwenhuizen
In de viertallen competitie driebanden-groot van het district Midden-Brabant won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 28-37 van team BCG. In Goirle was er alleen verlies voor Frans Kemmeren. Hij kreeg ook maar 38 beurten. Winst was er wel voor Embert Broekhoven, Mark Pijnenburg en Theo Laros. Embert speelde een gedegen partij en loodste deze bekwaam over de eindstreep. Ook Theo pakte opnieuw de winst. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.372. Mark was de man van de wedstrijd. In de 27ste beurt speelde hij de partij uit met een formidabele serie van zes.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B2: Winst en verlies Royal Hedge
In Elshout verloor team Boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge Dongen met 28-26 van team ’t Oude tramstation. Ton Hamers en Bert v.d. Hooff wisten beiden het verlies beperkt te houden. Bert maakte een mooie serie van vier. Anton Smulders pakte de winst en redde daarmee de eer. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.489. Een paar dagen later speelde Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Pleintje uit Dussen. Mark Pijnenburg speelde prima, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenspeler het voor zijn neus uitmaakte. Mark kreeg maar 35 beurten. Toch kwam hij maar drie caramboles te kort. Met het gemiddelde van 0.628 kan hij tevreden zijn.

Anton Smulders speelde opnieuw een degelijke partij. Hij kwam opnieuw uit op 0.489. Ton Hamers deed hier met 0488 niet veel voor onder. Hij pakte de winst wel en bepaalde daarmee de eindstand op 28-26 in het voordeel van team Royal Hedge. Team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel liep deze week tegen verlies aan. In sportcafé ’t Vaartje werd het 23-28 tegen team DGP uit Herpt. Edwin en Jan Ligtenberg moesten verlies incasseren. Beide spelers kwam niet in het spel wat we van hen gewend zijn. Hierdoor was verlies onafwendbaar geworden. De eer werd gered door Erwin Ligtenberg. Erwin speelde geweldig. Hij was al na 37 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.513. Op dinsdagavond 15 oktober speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje tegen team BSV uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

B1: ’t Vaartje 2 speelt gelijk
Team ’t Vaartje 3 moest in Raamsonksveer verlies incasseren. Tegen ’t Sandoel wist alleen Ton Kemmeren de winst binnen te slepen. Hij speelde een degelijke partij en kwam uit op 0.586. Theo Laros moest verlies incasseren. Hij maakte weliswaar een prima serie van vier, maar kon verlies niet voorkomen. Hij kreeg ook maar 37 beurten. Met het moyenne van 0.540 kan hij wel tevreden zijn. Kopman Embert Broekhoven kwam er niet aan te pas. Hij kreeg zelfs maar 34 beurten en dit was zelfs voor Embert deze keer te veel van het goede. De eindstand werd bepaald op 26-22. In Sprang-Capelle speelde team ’t Vaartje 2 met 26-26 gelijk tegen team Landzicht. Verlies was er voor Jos Hamers en Willy v.d. Wiel. Aan de meet kwam Jos Hamers nog vier caramboles te kort. Ook Willy speelde een degelijke partij. Hij kwam vijf caramboles te kort. Hij maakte een mooie reeks van vier. Piet Vissers was in blakende vorm. Hij compenseerde de verliespartijen met uitsteken spel. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 1.000 precies. Hij maakte een prima serie van vijf caramboles. Op vrijdagavond 11 oktober speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje tegen KTO uit Kaatsheuvel. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties