Houdini act JO12-2

Zaterdagmorgen rond 12.00 uur is het gedaan met het zachte weer. Regen daalt neer op de velden aan de Sportlaan. Het kan de twee JO12 teams zo te zien niet echt boeien, ze worden wel vaker nat.

De thuisploeg stond op scherp zij verwachten een lastige tegenstander. Lastig in de zin van: Dat SVG dat weet wat scoren is! De week ervoor waren ze over de tegenstander heen gewalst en hadden met een monsteruitslag van 19-1 gewonnen.  Dat is wel even iets om je strategie op te bepalen. Er werd besloten vanuit een gesloten verdediging de aanval te proberen op te zoeken. De kids deden hun best om dat uit te voeren en het leek effect te sorteren. Doelpunt.

Ai, daar dacht de scheidsrechter toch anders over. De bal was wel over de lijn maar volgens de regels van het spel was er toch iets verkeerd gegaan. Doelpunt ongeldig! Dat is balen. Frustrerend, maar bij de pakken neerzitten helpt niet, dus terug naar het oorspronkelijke plan. Een kans kwam er weer heel snel, met behulp van de keeper van de tegenpartij. Zijn uittrap belandde bij een oplettende DVVC-er en deze schoot de verdiende voorsprong van 1-0 binnen.

Over en weer waren veel kansen, maar beide teams hebben ook een keeper in de goal staan die daadwerkelijk zijn mannetje stond. Zij voorkwamen (tegen)doelpunten.
SVG ging steeds meer op een geoliede machine lijken. Zij hadden in het tweede en derde kwart duidelijk het overwicht op het veld. Het resulteerde niet alleen in de gelijkmaker 1-1, ze gingen er zelfs overheen 1-2 en dan ook nog eens 1-3.

Na de time-out na het derde kwart was de maat vol bij de thuisploeg. Ze gooide alle remmen los, zetten een tandje bij en lieten zich niet meer overlopen. De druk op SVG werd almaar groter en de gasten konden zich daar bijna niet meer onderuit worstelen. Jauke zag zijn kansen schoon en maakte een prachtige hattrick. 2-3 gevolgd door 3-3 en om de hattrick vol te maken 4-3. Zeker vandaag een bijzonder mooie prestatie van dit nieuwe team. Zij zijn in staat de knop volledig om te zetten. Ze vinden een weg om elke keer in de tweede helft een achterstand om te buigen naar een overwinning.

Weer een grandioze inzet en strijd geleverd met z’n allen, door allen, vóór allen! Knap staaltje teamwork jongens.  Gefeliciteerd met de overwinning!