Het lukt net niet bij VV Dongen

Een klein moment van onoplettendheid in de 4e minuut in de verdediging van VV Dongen betekende tevens de tweede nederlaag voor de ploeg van trainer Osman Erbas. Na vier gelijke spelen en twee nederlagen en nog geen overwinning bungelt VV Dongen in de onderste regionen van de 3e Divisie. Zondag 6 oktober wacht de zware uitwedstijd tegen de nieuwe kooploper Groene Ster. Aanvang in Heerlen is 14.30 uur.

VV Dongen heeft een vervelende week achter de rug. Eerst werd het in de slotminuut van het bekerduel met Excelsior 31 met 0-1 verslagen, waardoor de wedstrijd tegen FC Utrecht aan de Kanaries voorbijging en afgelopen zondag was het HSC 21 die VV Dongen pijn deed door in de 4e minuut een voorsprong te nemen om vervolgens met zes bussen voor de goal te gaan hangen.

“Drie bonuspunten, want deze had ik niet verwacht!” Het commentaar van HSC 21 trainer Daniel Nijhof was tekenend voor de manier waarop zijn team de prestatie had neergezet. VV Dongen daarentegen kon het zichzelf aanrekenen dat het de geboden kansen niet verzilverde. Zo waren goede schoten van uitblinker Anouar Moukouh en middenvelder Mart van Bree een prooi voor de goed keepende Wouter Lankheet. Snelle uitbraken aan de rechterkant kregen niet het juiste vervolg in de zestienmeter waar de inlopende spelers telkens net een metertje tekort kwamen.

Het zegt iets over het huidige VV Dongen. Goed tot aan de zestien maar daarna niet meedogenloos. “Ja ik krijg liever met 4-0 op mijn ballen dan telkens weer 1-0 of 1-1.” Luuk Hultermans rekende het doelpunt zichzelf aan: “Ik was niet scherp genoeg aan de wedstijd begonnen en liet de spits in mijn rug weglopen terwijl ik te vroeg uitstapte.” Stef Ottink profiteerde optimaal van de fout en scoorde beheerst de 0-1.

“Ik heb VV Dongen haar beste eerste helft ban het seizoen zien voetballen en dan is het zo zuur en frustrerend dat de jongens niet krijgen wat ze verdienen.” Erbas wanhoopt niet en is ervan overtuigd dat de punten wel zullen komen. Leider Frank van Heteren deed ook zijn duit in het zakje. “We kunnen nu al wel bij de pakken neer gaan zitten, maar vorig seizoen stond Westlandia na zeven wedstrijden op nul punten en wist uiteindelijk in de subtop te eindigen. We voetballen gewoon goed alleen het maken van Goaluh (zoals Roland Schuermans het altijd riep) ontbreekt. Ik hoop dat die poort snel opengaat.”

De gehele tweede helft was voor VV Dongen, die tegen de regen en de busdienst van HSC 21 voetbalde. De allergrootste kans werd door Shenty Saez met zijn verkeerde been binnengeschoten waardoor de scherp aangesneden voorzet van Anouar Moukouh eindigde op de Procureurweg.

De zeer rustig fluitende scheidsrechter van Leeuwen maakte er na 97 minuten een einde aan. Kletsnat en bevangen door de kou zochten de spelers de kleedkamer op in de wetenschap dat voetbal niet altijd geeft wat je verdient.

Zondag 6 oktober gaat VV Dongen op bezoek bij de zoveelste koploper namelijk Groene Ster uit Heerlen. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur