Zwakke start kost ONI 2 punten

Foto:

Je hebt weleens van die dagen dat je denkt hoe bestaat het wat ik nu mee maak, nou deze zaterdagmiddag was er daar één van. wat kon er misgaan, spelers die er als catwalk jongens bijlopen in hun nieuwe kleding, waarover volgende week meer.

Alles en iedereen fit, alles goed geregeld, iedereen op tijd aanwezig, we gaan even de punten ophalen in Wijk en Aalburg bij NOAD’32 moeten de meesten gedacht hebben, want wat ONI vanaf minuut 1 tot 45 liet zien was maar van naadje pet niveau, of anders gezegd… slappe hap!

En ondanks dat had ONI na 60 sec op 0-1 moeten staan nadat Jaap van de Waarden een uitgelezen mogelijkheid niet doeltreffend wist af te maken. Ook het veld spel nadien hield niet over, te laat, te slap, onzuiver, geen pit waren de meest gehoorde kreten in de dugout. Je zou bijna gaan denken dat de gebeurtenis voorafgaande aan de wedstrijd kenmerkend was voor de eerste 45 min. Ik viel bijna om van verbazing nadat de trainer die ik tegen het lijf liep net buiten de kleedkamer mij aanhield en mij met een woest gezicht vertelde dat er 2 spelers doodleuk naar NOAD in TILBURG waren gereden, en het vreemd vonden dat daar niemand te zien was, nee deze club bestaat al jaren niet meer, hoezo van het padje.!? Gelukkig waren de mannen van A naar Z toch op tijd voor de aftrap, maar de toon was wel gezet.

Er zijn natuurlijk ergere dingen, maar trainers worden er gek van! en scharen we deze gebeurtenis maar onder de noemer voetbal humor/bloopers. Over de wedstrijd kan men kort en krachtig zijn, ONI heeft zich de eerste helft de kaas van het brood laten eten, en liet in de 2e 45 minuten zien wat het wel kan. Volkomen terecht stond de teller voor NOAD bij rust op 2-0, maar wist NOAD toen nog niet dat ONI weldegelijk veerkracht heeft en dat in het 2e bedrijf aan den lijve heeft ondervonden.

ONI kwam in minuut 68 op 2-1 door Sander de Bont nadat hij even daarvoor de paal al had geraakt en dit het sein voor ONI was om alle beschikbare capaciteiten te gaan gebruiken, en dat deed men dan ook. NOAD kwam er vanaf dat moment helemaal niet aan te pas en had de versnellingspook in de achteruit staan.
Het was nu wachten op de 2-2 die in de lucht hing. Dat NOAD tijd ging rekken werd ook wel duidelijk, maar de leidsman hield hier goed het oog in zo gaf hij aan, alleen was hij vergeten om zijn klokje dan wel op op tijd stil te zetten, want na 90 min en 47 seconden blies de man tot grote verbazing van ONI en ook NOAD af.
Verder floot de man de wedstrijd naar behoren, al blijven er altijd momenten waarvan je denkt nou scheids moet dat nou zo, maar ja ook een scheids kan een mindere periode meemaken net zoals de Oranje blauwe leeuwen voor rust ook hadden.

Na de 2-1 kwam bij ONI Sander Blom binnen de lijnen en dat bleek een gouden wissel want niet veel later joeg de getergde Sander vanaf een meter of 25 de bal stijf in de kruising, hier paste ook geen vloeitje meer tussen, zo strak scheerde de bal langs paal en lat. ONI verdiend langszij bij NOAD en ging op jacht naar meer.
Het was in de laatste 10 minuten allemaal ONI wat de klok sloeg, NOAD wankelde, maar viel net niet om omdat het gered werd door het te vroege affluiten van de leidsman, zoals trainer en voorzitter van NOAD ook beaamde.!

ONI weet nu wel hoe het er aan toe kan gaan in deze 3e klasse D, men is gewaarschuwd als het goed is. En dat zal a.s. Zaterdag op bezoek bij GVV63 in Gameren niet anders zijn

ONI 2 PAKT VERDIENDE WINST MET 4-1 OP NEO’25
Blije gezichten alom bij de mannen van ONI 2 na een ruime overwinning op rivaal NEO. en met 4 punten uit 2 wedstrijden een prima competitie start.

PROGRAMMA ONI
5 OKT
THUIS
15.00 ONI vetr – DVVC
13.10 ONI 4 – TSC
10.15 015 – JEKA
10.00 012 – DVVC
09.00 09 – WASPIK
UIT
15.00 GVV’63 – ONI 1
14.30 YERSEKE – ONI 2
14.30 – MADESE B – ONI 3
14.30 TSC – 016
09.30 RWB – 013
10.30 JEKA – 010
19.15 WILLEM II – 07

Bijlagen

Reacties