Olympia’60 verslaat Angstgegner Oosterhout

Olympia heeft haar tweede wedstrijd van het seizoen ook weten te winnen. Tegen v.v. Oosterhout werd het 0-3 voor Olympia. Dat terwijl Olympia het altijd lastig heeft met de ploeg uit Oosterhout. Zelfs in het kampioensjaar (seizoen 2015-2016) verloor Olympia 2 keer vrij kansloos tegen Oosterhout.

De topscorer van Oosterhout Stefan Kok maakte vorige week nog 3 goals en gaf tevens 4 assists. Maar tegen Olympia stond de spits van Oosterhout laatste man. Olympia trainer Frans Ceton veranderde niks ten opzichte van vorige week. De wedstrijd kwam traag op gang. Dat had te maken met de organisatie bij de thuisploeg die de linies dicht op elkaar hadden staan. Dat zorgde ervoor dat Olympia er lastig doorheen kon voetballen. Olympia kreeg daardoor alleen maar kansen vanuit dode spelmomenten.

In de 32ste minuut kwam het eerste wapenfeit van Olympiazijde. Nick van Wanrooij schoot een vrije richting het goal van Mark Vorthoren maar de ex Olympia keeper tikte de bal over het de lat. Even later wist Olympia de eerste kans uit open spel te creëren. Na een goede opening van Gidy de Leeuw zette Bryan Weistra voor op Nick van Wanrooij. Maar de Olympia spits kreeg de bal wederom niet achter doelman Vorthoren. Vorthoren die net zoals vorig seizoen goed keepte tegen zijn vorige club.

Na de rust kwam de wedstrijd pas echt op gang. En meteen wist Oosterhout gevaar te stichten. De bal werd op de kruising geschoten door de Oosterhout aanvaller. Olympia kwam daar goed weg. De wedstrijd bleef rommelig maar Olympia begon wel beter te voetballen en de ploeg kwam tot grotere kansen. Zo ook in 51ste minuut toen de goed spelende Gidy de Leeuw werd vrij gespeeld op rechts. Vanuit daar gaf hij een voorzet richting de tweede paal. Helaas kon Thymo de Bruijn daar net niet binnen tikken.

Buiten de kans aan het begin van de tweede helft gaf de Olympia verdediging weinig weg. Dat kwam onder andere omdat Tim van Wanrooij een dijk van een wedstrijd speelde. De wedstrijd bleef taai en dus was er tijd voor vers bloed. Elroy Vereggen werd ingebracht voor Thymo de Bruijn. Er werden nog wat speldenprikjes uitgedeeld aan beide kanten. Zo ook een schot van Raymon Damen dat overvloog. Maar na 69 minuten werd de ban gebroken. Een vrije trap van Kjeld Huveneers belandde voor Gidy de Leeuw zijn voeten. Gidy schoot en de bal rolde tergend langzaam binnen (0-1).

Na de openingstreffer golfde het spel wat meer heen en weer. Frans Ceton wisselde Dennis Aarts voor Jochem Vogels. Dat zorgde ervoor dat Olympia 4-4-2 ging spelen met Nick en Dennis samen in de spits. Olympia probeerde de voorsprong vast te houden en eventueel uit te breiden. Dat uitbreiden lukte goed in de 76ste minuut. Bryan dribbelde langs de Oosterhoutse rechtsback en langs de achterlijn naar het goal van Mark Vorthoren. Bryan twijfelde niet en schoot binnen ! De Olympia aanvaller vierde zijn feestje met de Olympiabank. Daarin zag je duidelijk dat het wel goed zit met de teamgeest van Olympia.
Door deze achterstand ging bij Oosterhout topschutter Stefan Kok naar zijn oude vertrouwde positie in de punt van de aanval. Maar centrale verdedigers Jesse Tennebroek en Kjeld Huveneers hielden de spits van doelpunten af.

In de extra tijd kwam er zelfs nog een kers op de Olympia-taart. Dennis Aarts, die enorm gretig oogde, bleef koel nadat hij alleen richting het doel dribbelde. Dennis schoot de bal binnen waardoor hij de eindstand op het scorebord bracht. Ook dit doelpunt werd met de staf en wisselspelers gevierd.

Olympia wint dus ook haar tweede wedstrijd. De ploeg van Frans Ceton voetbalt niet weergaloos maar alle spelers willen voor elkaar door het vuur gaan en dat levert goede resultaten op. Nu op naar volgende week want dan staat de thuiswedstrijd tegen Willem II te wachten.