Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is inmiddels de finale gehouden van het clubkampioenschap libre van biljartvereniging ’t Vaartje.

In de eindstrijd waren er nog drie spelers over gebleven. In de eerste wedstrijd speelde Wil Smulders en Janus Jansen tegen elkaar. Het was een spannende strijd. Janus won in 30 beurten. Daarna trad Wil aan tegen Wilma Kemmeren. Ook nu gaf Wil uitstekend partij. Wilma speelde echter uitstekend en maakte series van zes en zeven. Ze was in slechts 19 beurten uit. Nu moesten Janus en Wilma tegen elkaar. De winnaar zou de titel voor zich opeisen.

De strijd ging tot 22-22 gelijk op. Janus behoefde nog slechts twee caramboles te maken en Wilma nog 9. Toch lukte het Wilma om de partij als eerste uit te spelen. In de na-beurt maakte Janus het fraai gelijk. Er volgde een barrage. Na een stand van 10-10 sloeg Wilma een gaatje naar 14-25 onder meer met een fraaie serie van zeven. Toen kwam Janus echter weer sterk terug. Na 29 beurten moesten beide spelers nog één carambole maken. Janus miste en vervolgens maakte Wilma de laatste carambole. Wilma mag zich de clubkampioen libre van 2019 noemen. Zij neemt de titel over van Hans Boutier. Janus werd tweede en Wil derde. Wilma won tevens de Fons v.d. Meulen beker. Jo v.d. Meulen was weer present om de prestaties van de biljarters te volgen en deze beker uit te reiken. Voorzitter Embert Broekhoven dankte de deelnemers, arbiters en de gastheer en gastvrouw Ton en Hanny Kemmeren voor het beschikbar stellen van het materiaal en de lekkere hapjes. Mede dankzij het kasteleinsechtpaar is er bovendien een mooi prijzengeld beschikbaar voor de finalisten.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
thuiswedstrijd team SunControls
Op donderdagavond 3 oktober speelt team SunControls Tilburg in sportcafé ’t Vaartje tegen team de Hazelaar uit Rosmalen. De vorige wedstrijd pakte team SunControls de winst. Het wil deze trend in deze wedstrijd graag voortzetten. Team SunControls bestaat uit Patrick Schrijver, Anton Smulders, Anja Verbogt, Jos Hamers en Bert van den Hooff. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
4-tallen: 1e winst Van den Nieuwenhuizen
In sportcafé ’t Vaartje won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 32-30 van team Nooit Volleerd uit Waalwijk. Toon Verbunt was de enige die verloor. Hij kreeg ook slechts 19 beurten. Kopman Embert Broekhoven speelde een gelijk opgaande partij. In deslotfase trok hij de partij naar zich toe. Theo Laros pakte zijn eerste winstpartij van het seizoen. Hij hield zijn opponent prima in zijn greep en won afgetekend. Mark Pijnenburg etaleerde opnieuw zijn uitstekende vorm. In slechts 37 beurten maakte hij kort metten met zijn tegenstander. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.513. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier caramboles.

3-tallen: Verlies ’t Vaartje
In Tilburg verloor team ’t Vaartje 1 met 25-23. Verlies was er voor Piet Vissers en Bart de Wijs. Bart kwam slechts twee caramboles te kort. Hij kreeg slechts 34 beurten. Hij zette het prima gemiddelde neer van 0.558. Piet kreeg slechts 38 beurten. Hij kwam er totaal niet aan te pas. Ad Faro had maar 33 beurten nodig om zijn partij winnend af te sluiten. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.757.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B2: AK wint overtuigend
In sportcafé ’t Vaartje speelde team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel de uitwedstrijd tegen team ’t Pleintje 2 uit Dussen. Omdat de accommodatie in Dussen gesloten was werd uitgeweken naar Dongen-Vaart. Erwin en Edwin Ligtenberg pakten beiden de winst. Erwin maakte een mooie serie van vier en had maar 43 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.441. Erwin had zelfs maar 39 beurten nodig om de partij uit te spelen. Hij kwam uit op 0.538. Vader Jan was de enige die verlies moest incasseren.

Aan de meet kwam hij nog vier caramboles te kort. De eindstand werd bepaalde op 22-28 in het voordeel van team AK. Team Boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge Dongen kreeg te maken met een team wat niet kwam opdagen, zonder iets van zich te laten haren. Op donderdagavond 3 oktober wordt deze wedstrijd ingehaald. Dan begint 0m 19.30 uur in sportcafé ’t Vaartje de wedstrijd tegen team ’t Pleintje 1 uit Dussen. Op dinsdagavond 8 oktober wordt dan op dezelfde tijd en plaats aangetreden tegen team D’n Berg uit Geertruidenberg.

B1: ’t Vaartje 3 pakt opnieuw winst
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 3 met 29-25 van team ’t Steegje uit Made. De enige verliespartij kwam op naam van Arthur Snoeren. Hij kwam echter maar één luttele carambole te kort. Winst was er wel voor Embert Broekhoven en Ton Kemmeren. Ton speelde een gedegen partij en won afgetekend. Embert speelde een spannende partij. Hij won, toen zijn rivaal nog maar één carambole behoefde te halen. Op dinsdagavond 8 oktober speelt team ’t Vaartje 3 in sportcafé ’t Vaartje tegen team HMS uit Sprang-Capelle. De wedstrijd beingt om 19.30 uur.

Reacties